Predrag Rajković
Foto. Tanjug/AP Photo/Peter Dejong)

Marko Dmitrović je postao glavna priča Evrope kada je uspeo da savlada huligana koji je pokušao da ga napadne, a to nije bio prvi put da srpski golmani moraju da reaguju.

Meč Lige Evrope obeležio je jedan incident u samoj završnici susreta u trenutku kada je već postalo jasno da će Sevilja eliminisati PSV iz takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Španski klub je u prvom susretu osmine finala slavio sa 3:0, a u drugom je u trenutku napada na srpskog golmana Marka Dmitrovića PSV vodio sa 1:0. Iako je postigao još jedan gol nakon ovoga to mu nije pomoglo da se plasira dalje.

Isfrustrirani i verovatno pijani navijač je preskočio ogradu i pokušao da se obračuna sa Dmitrovićem, tačnije sa prvim fudbalerom rivala kog je video.

Zamahnuo je pesnicom i zakačio po licu Dmitrovića, pre nego što ga je srpski golman „spakovao“ na zemlju. Držao ga je pritisnutim sve dok nisu došli redari koji su ga odveli sa terena.

„Došao je i udario me je sa leđa“, otkrio je Dmitrović o kukavičkom potezu navijača.

Zatim je pojasnio da donekle razume navijača, ali da ovome nije mesto na fudbalskom terenu.

„Bio je verovatno ljut zbog rezultata i pomalo već lud. Pokušao je da me udari i uspeo sam da ga uhvatim i da sačekam da dođe obezbeđenje. Nikada nije lepo videti ovakve stvari u fudbalu. Nije trebalo da se desi i od sada se nadam da će ovakve stvari biti kažnjive“, poručio je Dmitrović, a preneo je britanski „Independent“.

Mirni Dmitrović je morao da zaštiti sebe, a dešavalo se i da golmani moraju da stanu u zaštitu saigrača. Jedan od poslednjih primera videli smo na Svetskom prvenstvu. Na meču Švajcarske i Srbije (3:2) Granit Džaka je još jednom provocirao naše fudbalere, a u jednom trenutku je prekipelo Vanji Milinković-Saviću.

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Sve je počelo i pre susreta kada su neki albanski navijači izbačeni sa tribina, u toku meča su izbačeni i neki švajcarski. Došlo je do sukoba navijača, fudbalera, pa i ne čudi što su na društvenim mrežama poredili ovaj meč sa kosovskim bojem.

U jednom trenutku je srpski golman čak uhvatio Džaku za vrat kao da će ga gušiti. Iako ovo nije bio pravi primer ponašanja oduševio je srpske navijače zbog takvog poteza.

Ovakvih situacija je bilo i na domaćim terenima, poput onog čuvenog okršaja Milana Borjana i Sejdube Sume na meču Crvene zvezde i Partizana (2:0) pre četiri godine.

Ofanzivac crno-belih je postigao pogodak u 83. minutu, a onda je počeo da ga slavi ispred navijača Zvezde.

Borjanu se to nije dopalo zbog provokacije, pa je ušao u klinč sa Sumom, a ubrzo su se uključili i svi drugi fudbaleri.

Milan Borjan i Sejduba Suma
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Čak je i Predrag Rajković tokom karijere bio deo incidenta. On je pre sedam godina bio član Makabija i Tel Aviva kada je gurnuo i oborio trenera Bnei Šahina u 32. kolu prvenstva Izraela (0:0).

Rajković je gurnuo na zemlju Josija Abukasisa posle čega je počeo opšti haos jer je na teren utrčalo mnogo ljudi, a sa tribina su čak ubacivane i stolice.

BONUS VIDEO Postao golman jer je lenj i mrzelo ga da trči – srpski div mogao u Mančester, Zlatan mu je idol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar