Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaleri Bajerna iz Minhena poraženi su u Kupu Nemačke od Sarbrikena 1:2. Bajern se obrukao kao retko kada u svojoj istoriji, jer je ispao u šesnaestini finala od trećeligaša.

To je ujedno i jedno od najvećih iznenađenja u istoriji nemačkog Kupa, i sve to nakon preokreta. Tomas Miler je doveo Bajern u vođstvo u 16. minutu, ali Bajern nije uspeo da sačuva prednost.

PROČITAJTE JOŠ:

Tačno je da nije igrao u najjačem sastavu pošto nije bilo Harija Kejna i drugih inače standardnih fudbalera, ali ovakav epilog se nije naslućivao.

Sarbriken je izjednačio preko Patrika Sonthajmera u nadoknadi prvog poluvremena na 1:1 i na pauzu se otišlo nerešenim ishodom.

Potom se za senzaciju u nastavku i to ni manje ni više u šestom minutu nadoknade drugog dela igre, pobrinuo Marsel Gaus.

On je svojim golom u 96. minutu zapečatio sudbinu Bajerna tako što je natrčao na odličan centaršut po zemlji i sa desetak metara pogodio ugao gola Manuela Nojera.

Neki od momaka poput Gnabrija, Musijale i Komana su odigrali poslednjih 35 minuta i nisu doprineli pobedi, već su postali deo jednog od najvećih poraza Bajerna.

Kada je reč o ostalima Borusija Dortmund je pobedila Hofenhajm 1:0, Paderborn je bio bolji od Frajburga 3:1, Magdeburg je prošao Holštajn Kil posle penala, Bajer Leverkuzen je bio siguran protiv Sandhauzena sa 5:2.

Herta je izašla na kraj sa Majncom 3:0, Nirnberg je na penale izbacio Hanzu Rostok, a Ajntraht je eliminisao Viktoriju iz Kelna sa 2:0.

BONUS VIDEO: Maradona fudbalski čarobnjak iz Argentine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar