Foto: EPA-EFE/H. PRABOWO

Policija nije imala milosti.

Čitavu planetu su potresle slike užasa iz Indonezije gde se dogodio nezapamćeni haos u kojem su prema poslednjim informacijama stradale 174 osobe.

Nakon završetka velikog derbija tamošnjeg fudbala igranom na ostrvu Java između ekipa Arema i Persebaja nastao je potpuni haos.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači su po završetku meča utrčali na teren što je izazvalo žestoku reakciju policije.

Pripadnici snaga reda koji su obučeni za razbijanje demonstracija su omah krenuli suzavcima na razularene navijače posle čega je krenuo ošpti haos.

Nastao je pravi stampedo navijača koji su pokušali da pobegnu od suzavca što je izazvalo da ljdui gaze jedni preko drugih.

Mnogi su se ugušili, mnogi su stradali u pokušaju da probiju kordon policije, a špekuliše se da je bilo i žrtava brutalne reakcije snaga reda koje će biti pod istragom zbog osnovane sumnje da su prekomereno upotrebili silu i nedozvoljena sredstva..

Na jednom snimku se mogu videti detalji te policijske pbrutalnosti. Tu se vidi kako policajac u punoj opremi u trku namerno gazi preko navijača koji je nepomično ležao na travi stadiona, dok se potom vidi kako jedan polciajac sustiže navijača, obara ga na zemlju a zatim nemilosrdno udara palicom.

Inače, rivalstvo dve navijačke gruše je od raniej poznato, a sumnj se da je na stadionu kapaciteta 42 hiljade bilo četiri hiljade navijače više od dozvoljenog.

BONUS VIDEO Horor na fudbalskoj utakmici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar