Foto: FSS

Problemi u mlađim redovima "orlova".

Mladi kadeti Srbije okupili su se u Staroj Pazovi i počeli pripreme za Evropsko prvenstvo koji se od 17. maja do 2. juna održava u Mađarskoj.

Selektor Aleksandar Luković je saopštio preliminarni spisak od 23 fudbalera, koji će morati da skrati na 18, uz još dva golmana.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, nije sve tako blistavo u redovima Lukovićevog tima, pošto je zbog nediscipline sa spiska morao da izbaci Lazara Jovanovića, sina nekadašnjeg reprezentativca Srbije Milana Jovanovića.

„Moram da podsetim da sam po preuzimanju ove generacije, napravio interni dogovor sa igračima i uspostavio kodeks ponašanja koji je u protekle dve godine bio ključni faktor u stvaranju pozitivnog ambijenta u ekipi. Selekcija je proces koji traje, jedan od najvažnijih kriterijuma je odnos igrača prema obavezama i njihovo ponašanje, kako u nacionalnom timu, tako i svojim klubovima. Shodno tome, doneo sam odluku da sa spiska putnika za Mađarsku precrtam Lazara Jovanovića.

Napadač Vojvodine je napravio disciplinski prekršaj koji se kosi sa mojim uverenjima i sa vrednostima koje svi zajedno promovišemo u reprezentaciji. Obavio sam sa njim razgovor, mislim da je shvatio poruku. Za mene su svi igrači isti i oni to vrlo dobro znaju. Lazar je veliki talenat našeg fudbala, njegovi igrački kvaliteti uopšte nisu sporni. Moj dobronameran savet mu je da iz ove situacije izvuče pouku i da bude bolji“, rekao je Luković u razgovoru za Fudbalski savez Srbije.

Upravo je Luković značajan deo karijere bio saigrač sa Jovanovićem u reprezentaciji Srbije.

BONUS VIDEO Jedan od najlošijih penala ikada izvedenih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare