Foto: Youtube/Printscreen

Nije zaboravio poniženje.

Priča brazilskog fudbalera Rodžera Gedeša nije nimalo uobičajena ni slična kao druge.

Bio je žrtva nasilja saigrača, a snimak tog događaja svojevremeno je zgrozio čitav svet.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je imao 20 godina kada je kao jedan od većih talenata brazilskog fudbala iz male Kirkume došao u legendarni Palmeiras, ali je umesto ostvarenja sna doživeo pakao.

Bio je mlad i neiskusan, a saigrači su smatrali da je slabić i to iskoristili da ga ponize na jednom od treninga 2017. godine.

Iako je pokušao da pobegne, na kraju je uhvaćen, nakon čega je nekoliko minuta mučen. Nakon što su ga tukli, vezali su ga žicom i šutirali.

Trener je sve posmatrao sa strane, a Gedeš je kasnije priznao da mu nije prvi put da trpi fizičko nasilje. Alibi kontroverznog Felipea Mela i ostalih bio je da su hteli da ga očeliče za utakmice.

Odmah nakon snimka koji je postao viralan, Gedeš je zatražio transfer i prvo otišao u Atletiko Mineiro, a zatim je usledio veliki transfer u Kinu

Napadač je otišao u SD Luneng za 10 miliona evra. Na Dalekom istoku je ostao tri godine, postigao 27 golova na 53 utakmice, ali i ono najvažnije za svakog brazilskog fudbalera – zaradio je ogroman novac.

Sa 24 godine imao je platu od oko 600.000 evra mesečno i vratio se iz Kine kao milioner. Osvojio je i Kup sa SD Lunengom.

Čekao je da mu istekne ugovor, i strpljivo planirao osvetu protiv Palmeirasa. Vratio se u svoju rodnu zemlju 2021. potpisavši za Korintijans.

U prvom meču protiv svog bivšeg kluba odmah je servirao osvetu. Uradio je to na najbolji mogući način – na terenu. Postigao je dva sjajna gola i burno ih proslavio

Zanimljivo je da je u Korintijansu igrao sa brojem 123 na leđima, da bi posle Vilijanovog odlaska iz kluba pozajmio „desetku” koju i danas nosi.

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar