Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

Zaslužili poštovanje.

Fudbaleri Francuske jednim potezom „kupili“ su sve ljubitelje fudbala, i to nakon što su sa 2:0 u polufinalu „preskočili“ Maroko i plasirali se u finale Svetskog prvenstva u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ...

Po završetku meča fudbalerima Maroka poraz je, očekivano, teško pao. Iako su na turnir došli kao jedna od selekcija kojoj su u konkurenciji Hrvatske, Belgije i Kanade predviđali ispadanje već u prvoj fazi, Afrikanci su zaigrali sjajan fudbal, o čemu dovoljno svedoči podatak da im protivnici nisu dali nijedan gol sve do petog minuta polufinala protiv Francuske (jedini pogodak u mreži Jasina Bonoa bio je delo Najefa Aguerda, koji je zatresao mrežu svog tima).

Duele protiv Hrvatske, Belgije, Španije, potom i Portugala okončali su mirne mreže, ali je Francuska uspela da to prekine i sa 2:0 dođe do pobede. Marokanci su po poslednjem sudijskom zvižduku kao pokošeni popadali na travu, kada su Francuzi stupili na scenu.

Izabranici Didijea Dešana pokazali su veliko srce kada su, nakon početnog oduševljenja zbog prolaska u finale, krenuli od rivala do rivala i sa zemlje dizali Marokance, uz reči utehe.

Snimak koji će poslužiti kao pravi primer onoga što bi fer-plej trebalo da predstavlja možete da pogledate ispod:

BONUS VIDEO Pele, Maradona i pehar koji je izmakao Moši i Tirketu usred „geta“ u Dohi