Foto: Printscreen/Twitter
Foto: Printscreen/Twitter

Brazilski fudbaleri iz dva najveća ukrajinska kluba, Šahtjor Donjecka i Dinamo Kijeva, uputili su apel brazilskoj vladi za pomoć, rekavši da su posle ruskog napada zarobljeni u toj zemlji.

Grupa igrača iz Šahtjora iz Donjecka i Dinama iz Kijeva objavila je zajednički video sa porodicama iz hotela u kojem su pozvali brazilske vlasti da im pomognu, a pridružio im se i urugvajski fudbaler Karlos de la Penja iz Dinama.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su naveli da su granice zatvorene i da nema goriva.

„Zaista smo očajni. Prolazimo kroz haos. Čekamo podršku naše zemlje. Govorimo u ime svih Brazilaca u Ukrajini“, naveo je defanzivac Šahtjora Marlon Santos.

„Granice su zatvorene, banke isto, nema goriva, biće nestašice hrane, nema novca. Okupljeni smo i čekamo plan da napustimo Ukrajinu. Prijatelji i porodico, situacija je ozbiljna i zaglavljeni smo u Kijevu čekajući rešenje da izađemo. Nalazimo se u hotelu. Molite se za nas“, rekao je Žunior Morales.

Ukupno u timu Šahtjora ima 12 brazilskih igrača, dok je u Dinamu iz Kijeva samo jedan.

Podsetimo, ukrajinska fudbalska liga je suspendovana na neodređeno vreme nakon što je u zemlji proglašeno vanredno stanje zbog rata sa Rusijom.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar