Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanćez

Doveo navijače do ludila.

Ekipa Los Anđeles FC je osvojila prvu titulu prvaka u američkoj MLS ligi, a heroj utakmice je bio Geret Bejl u završnici koju nije mogao da režira ni Holivud.

Njegov tim je na domaćem terenu u finalu bio bolji od Filadelfije union posle jedanaesteraca, a penale je izborio Bejl ggolom u osmom minutu nadoknade u produžecima.

Posle 90 minuta igre bilo je 2:2, a posle produžetaka 3:3.

PROČITAJTE JOŠ

Poveo je LA u prvom poluvremenu sa 1:0 golom Kelin Akoste u 28. minutu. Nastavak meča doneo je zaista neverovatna uzbuđenja, a Filadelfija je došla do izjednačenja u 59. minutu golom Danijela Gazdaga.

LA je došao do novog vođstva u 84. minutu. Hesus Muriljo je posle centaršuta pogodio mrežu Uniona za vođstvo od 2:1.

Radost domaćih kratko je trajala jer je Filadelfija u narednom napadu izjednačila. Džek Eliot je pogodio za izjednačenje na 2:2 i utakmica i odveo u produžetke.

Tada je nastupila prav aludnica. LA je u 115. minutu ostao sa igračem manje, a Maksim Krepo je morao u svlačionicu

Devet minuta nadoknade teško je opisati. Džek Eliot je postigao gol u četvrtom minutu nadoknade i doveo Filadelfiju u vođstvo od 3:2 i izgledalo je da će Union uzeti titulu.

Ipak, Geret Bejl se pojavio u 128. minutu. Bio je to fenomenalan skok, lopta je završila u mreži za 3:3, a šampion MLS-a je odlučen izvođenjem penala.

Igrači Filadelfije su bili u šoku i promašili su tri šuta, pa je Los Anđeles sa 3:0 postao šampion.

Mora se istaći nestvarna atmosfera na tribinama stadiona u Los Anđelesu. Navijači domaće ekipe napravili su spektakularan ambijent i sve je izgledalo kao u najjačim evropskim derbijima.

Ovo im je prvi trofej u kratkoj istoriji, jer je tim osnovan pre osam godina, a rekorder po broju trofeja je njihov gradski rival LA Galaksi sa pet.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevaju sa fudbalerima posle debakla u Monaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar