Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Nije ga dotaklo.

Milan Borjan je sa Slovanom uspeo da dođe do pobede na vrućem gostovanju Zrinjskomu Mostaru od 1:0 i tako naprvi veliki korak ka još jednom plasmanu u Ligu šampiona.

Borjan je dva put akao golman Zvezd ei jednom kao golman Ludogoreca već branio u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Jedini gol na meču postigao je Cuberu u 53. minutu. Deluje da se Slovan ozbiljno nameračio da obezbedi Borjanu da još jednom nastupi u Ligi šampiona, četvrti put u karijeri. Dva puta je to bio slučaj sa Crvenom zvezdom i jednom sa Ludogorecom.

Poseban narativ ovog meča je bila priča o dočeku bivšeg golmana Zvezde i rođenog Kninjnanina kojeg su vrđali navijači već nedelju dana, a sada su mu spremili i poseban doček.

Navijači Zrinjskog su gotovo isključivo hercegovački Hrvati i taj klub ima jasan hrvatski nacionalni predznak. Svaki put kada dotakne loptu, Borjan dobija salve zvižduka, a krajem prošle godine hrvatski navijači su ga vređali i gađali na Svetskom prvenstvu. Borjan je na kraju odigrao fer utakmicu u kojoj je odbranio oba udarca domaćih u okvir svog gola.

Posle meča, Borjan je imao gospodsku reakciju kada su u pitanju navijači.

„Nije bilo provokacija. Nisam ništa čuo, sve je bilo korektno. Kapa dole, ispali su gospoda i nemam šta da kažem. Svaka čast za navijanje i za celu utakmicu“, rekao je Borjan za N1 Sarajevo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar