Matija Popović/Foto: Printscreen

Transfer još na čekanju, konačna odluka uskoro

Mladi srpski fudbaler Matija Popović još uvek nije potpisao ugovor ni sa jednim klubom, objavio je Fabricio Romano, najpoznatiji fudbalski insajder.

Popović, inače 17-goidišnji vezni igrač, najbliži je dresu Milana, koji je već neko vreme zainteresoivan, ali transfer još uvek nije realizovan.

PROČITAJTE JOŠ:

To će biti moguće od 8. januara, kada Popović napuni 18 godina.

„Rosoneri“ i dalje razmišljaju da li da baš sa Popovićem popune mesto koje imaju upražnjeno, a jedan od klubova koji čekaju u redu je Mančester siti.

Popović je bio član Partizana od 2019. kada je stigao iz Vojvodine, ali je od 1. januara slobodan igrač. Između njega, odnosno njegovih roditelja i agenata, i FK Partizan je bilo sukoba, pa će Popović sada dobiti priliku da se pokaže u novoj sredini.

Mladi srpski veznjak je u izboru Gardijana svrstan među 60 najvećih fudbalskih talenata na svetu.

„Neobično visok (193 centimetara i još raste) za svoju poziciju – ili pre, neobično tehnički nadaren za svoju visinu – mladić rođen u Nemačkoj nije poput bilo kog igrača koga ste videli. Neki bi rekli da ga najbolje opisuje nadimak ‘Srpski Miču’, a drugi ga vide pre kao mešavinu Aleksandra Mitrovića ili Sergeja Milinković-Savića, što vam samo govori o tome kako je redak takav tip igrača. Veoma raznovrstan i prilagodljiv svakoj napadačkoj ulozi, iako deluje da mu najviše odgovara da igra iza napadača, Popović je dominirao u omladinskim ligama i postizao mnogo, mnogo golova“, pisao je Gardijan.

Tu se priča ne završava.

„Prilično je brz za svoju visinu, ali njegove glavne vrline su tehničke: veštine sa loptom, posebno njegov dribling i prvi dodir, koji su izuzetni. Popović je trebalo da bude u prvom timu Partizana ove sezone, ali pregovori o ugovoru njegove porodice i kluba su propali usred interesovanja velikih evropskih klubova. Spekuliše se da će u januaru preći u Borusiju Dortmund“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar