Foto: EPA-EFE/STRINGER

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić bio je jedan od glavnih aktera u pobedi svog Al-Hilala u Saudijskoj Arabiji u izostanku Aleksandra Mitrovića.

Al-Hilal je u 22. kolu prvenstva pobedio Al-Itihad sa 3:1, a Sergej je pobedi doprineo sa dve asistencije. Tim za koji nastupaju Karim Benzema, Ngolo Kante i Fabinjo (ovog puta bez Benzeme u ekipi) prvi je poveo u 12. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Strelac je bio upravo Kante „lastom“ na centaršut saigrača, dok je Saleh Al Šehri dao prvi gol za Al-Hilal u 39. minutu.

On je natrčao na odbitak u šesnaestercu rivala, dok je Al-Itihad imao još šansi da duplira prednost pre tog pogotka.

Sergej je stupio na scenu u drugom poluvremenu. Igrao se 59. minut kada je sa leve strane maestralno u srcu kaznenog prostora pronašao Malkolma za 2:1.

Malkolm se bacio unapred i glavom zakucao loptu u mrežu. Konačan rezultat postavio je Saud Abdulhamid samo osam minuta kasnije.

Sergej mu je bez gledanja, atraktivnim pasom po zemlji otvorio prostor, a Saud je uz dva driblinga ušao u šansu za gol i pogodio je.

Al-Hilal je mogao i da uveća prednost da je u 77. minutu Salem Al Davsari pogodio zicer sa desetak metara, ali taj promašaj nije uticao na ishod meča.

Al-Hilal je pobedom došao do svog 62. boda u sezoni i nalazi se na prvom mestu tabele, devet bodova ispred drugoplasiranog Al-Nasra.

BONUS VIDEO: Kristijan Ginter – gol protiv Bajerna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar