Tokom serijala "Zagrevanje za EURO 2024" imali ste priliku da čujete ispovesti članovi legendarne generacije koja je poslednja igrala na Evropskom prvenstvu.

Dokaži svoje fudbalsko znanje, pogodi u MaxBet-u.

Polako se bliži početak Evropskog prvenstva u fudbalu, a selektor Dragan Stojković Piksi saopštio je konačan spisak reprezentacije.

Naš tim posle 24 godine učestvuje na jednom Evropskom prvenstvu, ali nema velike euforije kao pred Mundijal u Kataru.

POGLEDAJTE I OVO

Ipak, u okviru serijala „Zagrevanje za Euro“, učesnici turnira od pre 24 godine izneli su svoja očekivanja za ovaj koji nas čeka u Nemačkoj, a mahom provejava optimizam po pitanju ove selekcije.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; EPA PHOTO/BENOIT DOPPAGNE; Toshifumi KITAMURA / AFP / Profimedia

U drugi krug veruje i Ivica Kralj.

„Naravno da možemo dalje. Ovog puta nema tolike euforije, sviđa mi se to da u nekom miru rade i što bolje pripreme za sam početak Evropskog prvenstva“.

Veliki optimista je i Slaviša Jokanović.

„Ja sam uvek optimista. Sada ima više reprezentacija i poneka treća ekipa može da vprođe dalje. Naš cilj je da probamo da budemo u prva dva i probamo da prođemo u četvrtfinale“.

Slaviša Jokanović Foto:Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

U prolaz veruje i nekadašnji golman Obilića Milorad Korać, ali ističe jednu važnu stvar.

PROČITAJTE JOŠ

„Kao selektor, Piksi mora da stvori homogenu reprezentaciju punu hemije. Ta reprezentacija ne može da bude prvi i 25. igrač. Moraju da budu jedan, jedno srce. Mi moramo srcem da probamo da prođemo u sledeći krug. Veliki je uspeh što smo se plasirali posle 24 godine i sada moramo da napravimo kontinuitet i mislim da je Piksi na dobrom putu“.

Umereni optimista je i legendarni trener Zoran Filipović.

„Jako teška grupa, kvalitetna u svakom smislu. Kad pogledate kvalitet igrača u tim selekcijama, jasno je sve. Englezi su napravili sjajnu generaciju koji su par dobrih godina sa istim selektorom zajedno. Danci uvek jaki fizički sa dosta trčanja, sa dosta kontakata, sa dosta dugih lopti. Slovenija je pobedila Portugal na svom terenu. Treba gledati sebe, ali ova generacija je pokazla da može da se suproistavi svima. Najvažnije je da prođemo grupnu fazu. Vidim šansu da protiv Danske i Slovenije da prođemo dalje“.

Ivan Dudić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Jedini koji nema velika očekivanja jeste Ivan Dudić, a ima poseban razlog.

PROČITAJTE JOŠ

„Iskreno da vam kažem, sada ne očekujem ništa. Ima još mnogo do tada da se igra. U našoj selekciji se sve vrti oko forme Dušana Tadića i bojim se te forme kada bude došlo Evropsko prvenstvo“.

Šta su sve rekli i šta očekuju legende o ovog tima Srbije, pogledajte u novoj epizodi serijala „Zagrevanje za Euro“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar