Engleski komentator
Engleski komentator; Foto: Screenshot Twitter Sky Sports Premier League

Početak sezone kakav je Aleksandar Mitrović mogao samo da sanja nije prošao neopaženo ni u Engleskoj, jedan komentator slavio je oduševljeno kao da je sam postigao pogodak.

Srpski napadač je prošle sezone oborio sijaset rekord Čempionšipa po broju golova, a već u prvom povratničkom meču u Premijer ligi zatresao je mrežu dva puta.

PROČITAJTE JOŠ

I to je uradio protiv vicešampiona Evrope i Engleske Liverpula (2:2) i tako doneo klubu bod, iako je Fulam dva puta vodio u prvom meču domaćeg šampionata.

Srbin je u 33. minutu nadskočio 21 centimetar nižeg Trenta Aleksander-Arnolda za 1:0. Skočio je bukvalno preko njega i postigao pogodak sa druge stative nakon centaršuta sa desne strane.

Engleski komentator na čuvenom „Sky Sports“ ovako je reagovao kada je video taj potez.

„Gooooool. Kakav udarac glavom Mitrovića, Alison nije imao šansu. To je bio neverovatan gol glavom“, vikao je komentator.

I to samo pokazuje koliki je uticaj srpskog napadača sada, niko nije bio iznenađen, već više oduševljen potezom.

Napadač iz Smedereva je tokom čitavog leta morao da čita naslove da „nije napadač za Premijer ligu“ i da jedino može da pogađa u Čempionšipu. Te reči se sada masovno dele uz čuvenu rečenicu Majkla Džordana „I to sam shvatio lično“.

Bilo je tu poređenja i sa superherojima (Venom i Spajdermen), sa dominacijom Šekila O’Nila početkom ovog veka…

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović pisao istoriju, 42. i 43. gol u sezoni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare