Foto: EPA-EFE/ZAIN MOHAMMED

Rafael Nadal je rođen na Majorki, a nije tajna da pored tenisa redovno prati i fudbal.

Španski teniser je veliki navijač Majorke i Real Madrida, a Fudbalski klub iz mesta gde je rođen igrao je jedan od najvažnijih mečeva u novijoj istoriji fudbala.

Naime, Majorka je u subotu uveče izgubila u finalu Kupa kralja od Atletik Bilbao nakon penala, pošto je nakon 120 minuta utakmice bilo 1:1.

PROČITAJTE JOŠ:

U penalima je bilo 4:2 za Bilbao, a jedan od dva promašena penala za Majorku izveo je srpski krilni fudbaler Nemanja Radonjić.

Tako je Radonjić razočarao Nadala, koji je bio na tribinama vidno razočaran neuspehom omiljenog kluba.

Međutim, treba znati da Rafu za Majorku vežu i lepe uspomene iz detinjstva. Evo o čemu se radi.

Rafin stric je Miguel Anhel Nadal, nekada proslavljeni defanzivac i vezista Majorke i Barselone, za koju je odigrao 208 mečeva uz 13 golova. Miguel je bio i član reprezentacije Španije, a kasnije je radio i kao pomoćnik u FK Majorka.

Na društvenim mrežama sada kruži snimak trogodišnjeg Rafaela, koji je bio u naručju svog strica posle jednog meča 1989. godine.

Nadal je kroz tenisku karijeru postao najveći rival Novaka Đokovića, ali ga je Srbin prošle godine prestigao po broju osvojenih grend slemova.

Rafa je blizu odlaska u penziju, muči se sa povredama, ali nadamo se da ćemo ga još neki put videti na teniskom terenu u dobroj formi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar