Foto: Screenshot Youtube Al Jazeera Balkans

Od prvog do poslednjeg meča je zaštitni znak Miroslava Ćira Blaževića bio beli šal. Jednom prilikom je objasnio i zbog čega.

„Trener svih trenera“ je preminuo dva dana pre svog 88. rođendana nakon duge borbe sa rakom.

PROČITAJTE JOŠ

Legendarni trener je dobro poznat zbog nekih vrhunskih rezultata među kojima se ističu titula prvaka Jugoslavije sa Dinamom 1982. godine kada je mečeve gledalo prosečno 30.000 navijača, ali i treće mesto na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine sa reprezentacijom Hrvatske.

Svi koji su makar jednom čuli legendarnog trenera i videli ga u javnosti dobro su upamtili da Ćiro uvek ima beli šal (tokom poslednjih godina su u obzir dolazile i druge boje, ali je najčešće bio beli).

Taj zaštitni znak je ostao njegov tokom godina, a evo zbog čega ga je uvek nosio. Objasnio je to na početku karijere ovaj šoumen balkanskog fudbala.

„Čujte, svako u životu ima nešto u šta veruje. Taj šal sam dobio u jednom izuzetnoj prilici tako da sam ja počeo da se pretvaram da je on taj koji mi donosi sreću. Ta tvrdnja nije izvor moje mašte, ona je zasnovana, kao i uvek, na nekim temeljima“, objasnio je kratko i jasno Blažević.

BONUS VIDEO Legende plakale zbog Ćira Blaževića: Sine, strefila me teška bolest

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar