Foto: AP Photo/Luca Bruno

Jan-Karlo Simić, talentovani štoper Milana i reprezentacije Srbije, nikad nije imao dilemu za koju će selekciju nastupati.

Defanzivac je od samog početka karijere odlučio da će igrati za Srbiju i od toga nije odstupio kroz sve mlađe kategorije, ali još uvek čeka za debi u A selekciji.

U razgovoru za „TV Milan“ otkrio je Simić da ima san da zaigra za seniorsku reprezentaciju.

PROČITAJTE JOŠ

„Počeo sam da igram za reprezentaciju Srbije do 16 godina. To je bilo moje prvo iskustvo međunarodnog fudbala. Prošle godine smo igrali na Evropskom prvenstvu u Izraelu i osvojili smo treće mesto. San mi je da igram za seniorski tim. To je moj cilj i nadam se da ću ga ostvariti“, rekao je Simić.

Simić je ove sezone debitovao za Milan u utakmici 16. kola Serije A protiv Monce (3:0) i posle 17 minuta je postigao gol. Ipak, taj debi iz snova se umalo nije desio.

Defanzivac Milana je tog dana seo na klupu za rezerve, ni ne sluteći da bi to mogla da bude prekretnica u njegovoj karijeri.

Stefano Pioli odlučio je da zaigra sa tri defanzivca u poslednjoj liniji, ali se Tomaso Pobega iznenada povredio u 24. minutu.

Pioli je pogledao ka klupi i shvatio da je vreme da 18-godišnjak debituje. Simić mu se odužio na najbolji mogući način jer je u 41. minutu postigao gol.

BONUS VIDEO „Bomba“ Trenta Aleksandera-Arnolda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar