Foto: EPA/LAVANDEIRA JR.

Meksički fudbaler Havijer Ernandez se posle 14 godina vratio u Čivas, klub u kom je počeo profesionalnu karijeru.

Tu informaciju je u sredu saopštio upravo Čivas na svom zvaničnom sajtu. Popularni Čičarito (35) je sa čelnicima kluba iz Gvadalahare potpisao ugovor do kraja 2024. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

U periodu od 2006. do 2009. godine Ernandez je za Čivas odigrao 79 utakmica u svim i takmičenjima što ga je preporučilo tadašnjem menadžeru Mančester Junajteda Aleksu Fergusonu da ga kupi.

Engleski tim ga je platio sedam i po miliona evra i Čičarito se obreo na Ostrvu jula 2010. godine.

Na Old Trafordu je proveo pet godina, s tim što je godinu dana bio pozajmljen Real Madridu, a kasnije je nastupao i za Bajern iz Leverkuzena, Vest Hem, Sevilju i Los Anđeles Galaksi.

Sa Junajtedom je osvajao dve titule u Engleskoj, uključujući i poslednju koju su „đavoli“ uzeli 2013. godine, ima Superkup Engleske, a jednom je proglašen i najboljim igračem u svojoj zemlji u vreme dok je nastupao za tim iz Mančestera.

Za reprezentaciju Meksika je od 2009. do 2019. postigao 52 gola na 109 utakmica. Zbog njegovog povratka kući se oglasio i legendarni Ser Aleks Ferguson koji kaže da mu je drago što se Čičarito vratio kući i poželeo mu mnogo golova.

Poželeo je Meksikancu i da svojim iskustvom pomogne ostalima i podsetio da je upravo u Čivasu sve počelo za njega i da ga je tamo i Ferguson našao kao mladog momka.

BONUS VIDEO: Gol odluke Hakima Ziješa za pobedu Maroka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar