Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su Atletiko Madrid u prvom meču polufinala Kupa kralja sa 1:0.

Baskijski klub je slavio zahvaljujući jednom golu postignutom iz jedanaesterca u 25. minutu susreta.

PROČITAJTE JOŠ:

Atletikog igrač iz Mozambika Reinildo je veoma nespretno startovao, Benat Prados Dijaz je pao u kaznenom prostoru i sudija nije imao mnogo opcija.

Svirao je penal, koji je u pogodak pretvorio Aleks Berenger svojom sigurnom realizacijom za 1:0.

Memfis Depaj i Antoan Grizman su imali dve šanse za Atletiko, Francuz je u drugom poluvremenu pao u šesnaestercu rivala i nije dobio najstrožu kaznu.

Depaj nije iskoristio priliku kad je uzeo golmanu protivničkog tima loptu nakon nespretne intervencije, dok svoju priliku na drugoj strani nisu iskoristili ni Unaj Gomez i Asijer Vilalibre.

Alvaro Morata je promašio jedan zicer, u jednoj situaciji je Madriđanima sviran penal, pa poništen zbog pređašnjeg ofsajda.

Atletiko je više puta ulazio u šanse i napadao, ali mu je falilo sreće za pogodak, pa je mreža Julena Agirezabale ostala netaknuta.

Naredni meč se igra 29. februara i tada se odlučuje o finalisti Kupa kralja. U prvom meču drugog polufinala Majorka i Real Sosijedad odigrali su bez golova u utorak i oni svoj revanš meč igraju 27. februara.

Bilbao je u prethodnoj rundi Kupa kralja eliminisao Barselonu kao velikog favorita u četvrtfinalu i to sa 4:2 posle produžetaka.

BONUS VIDEO: Top 5 golova nedelje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar