Mesi i Ronaldo
Mesi i Ronaldo Foto:EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Od kada se Chat GPT pojavio milioni korisnika širom sveta svakodnevno traže odgovore na različita pitanja.

Veštačka inteligencija je napravlje da odgovara na sva pitanja, pa i sportska, pa je bilo samo pitanje renutka kada će dobiti pitanje da sastavi najboljih 11 fudbalera svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ

Chat GPT je odgvoroio da je „izbor najboljih igrača svih vremena zavisi od subjektivnih preferencijama, eri u kojoj su ti igrači igrali i uticaju koji su imali na fudbal“.

Po njemu je najbolja postava svih vremena sledeća: golman Lav Jašin, desni bek Kafu, štoperi Paolo Maldini i Franc Bekenbauer i levi bek Roberto Karlos, vezni fudbaleri su Zinedin Zidan i Dijego Armando Maradona, dok se napred nalaze Lionel Mesi, Pele, Kristijano Ronaldo i Ronaldo Nazario de Lima.

Objašnjenje je sledeće.

„Ovaj sastav ima legendarne, najtalentovanije fudbalere koji su ikad igrali fudbal. Osvojili su brojne individualne nagrade i pomogli svojim ekipama da dođu do titula. Ipak, konačna odluka o najboljem fudbalskom timu svih vremena biće donesena na osnovu individualnih mišljenja i na nju može da utiče mnogo faktora“, tvrdi Chat GPT koji se tako praktično ogradio ukoliko se neko ne slaže sa izborom.

Zanimljivo da je ranije ponudio nešto drugačiju idealnu postavu u istoriji fudbala, što znači da odgovor nije univerzalan nego zavisi od mnogo faktora.

BONUS VIDEO Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar