Vesli Fofana (levo)/Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk

Klub iz Londona nastavlja da troši veliku svotu novca na pojačanja.

Francuski defanzivac Vesli Fofana napustiće ekipu Lestera i postaće novi igrač Čelsija, a „plavci“ će za njegov angažman izdvojiti čak 82,5 miliona evra bez bonusa.

PROČITAJTE JOŠ

Lester je 2019. godine prodao Harija Megvajera Mančester junajtedu za 87 miliona i tada je postao najveći transfer jednog defanzivca u istoriji fudbala.

Ipak, to bi se transferom Fofane u Čelsi moglo promeniti, pošto će sa bonusima Lester prihodovati više nego pri prodaji Megvajera u Mančester.

Fofana je u redove „lisica“ stigao 2020. godine iz Sent Etjena za 35 miliona evra, a za te dve godine je odigrao 52 utakmice za Lester.

Mladi Francuz se gotovo čitavo leto dovodio u vezu sa Čelsijem, ali uprava Lestera nije htela da ga proda za manje od 100 miliona evra.

I upravo zbog toga, Fofana je negodovao i prethodne nedelje je propustio nekoliko treninga ekipe, zbog čega je trenirao sa mladim timom Lestera.

Njegov transfer će biti drugi najveći u istoriji Čelsija, a „plavci“ su više novca izdvojili samo za Romelua Lukakua (113 miliona evra).

BONUS VIDEO Kilijan Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar