Foto: REUTERS/Peter Powell/Guliver

Dugogodišnji menadžer Arsenala, Arsen Venger raduje se postepenom povratku fudbala, ali tvrdi da igranje mečeva bez prisustva publike na duže staze ne bi bilo dobro rešenje.

On je u razgovoru za beIN SPORT razgovarao o povratku na male ekrane Bundeslige i tom prilikom je prokomentarisao igranje mečeve bez prisustva navijača.

Francuz smatra da je u redu to što se vodi računa o bezbednosti svih aktera na fudbalskim utakmicama, ali da nije u redu da se razmišlja o tome kao dugoročnoj opciji za sledeću sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pitanja je mnogo, prvo, da li će to potrajati na duže staze? Mislim da to može biti privremeno rešenje, ali ne možete da zamislite celu sezonu da se igra bez prisustva publike. Verujem u to na kraće staze, na duže, nikako“, rekao je Venger.

Bivši strateg „tobdžija“ je dalje pomno analizirao postojeći situaciju.

„Fudbal ima dve strane, igrače i gledaoce. Posle toga imate i one koji taj šou gledaju iz svojih kuća, van stadiona. Izbacili smo navijače sa tribina, ostali su samo igrači, tako da sve deluje prazno, mada je zalaganje igrača i dalje na visokom nivou. Ja sam čovek fudbala, uživam da posmatram fudbal iz svih uglova“, dodao je Venger.

Na pitanje šta misli koji je najbolji način da se završi sezona, imao je jasan odgovor.

„I dalje je najbolja moguća stvar da imate jasnu sliku, da završite sezonu, to je bolje nego da sve odbacite“, poručio je francuski stručnjak.

Kao član tela FIFA za globalan razvoj fudbala, Venger se osvrnuo i na odluku da se promene pravila oko izmene igrača.

„Predložili smo pet izmena iz prostog razloga što je raspored sada prenatrpan. Teško je ponavljati utakmice bez većeg broja izmena. Teško je suditi po jednoj utakmici. Biće interesantno videti kako sve deluje posle mesec dana primene. Mislim da je to dobra ideja, jer bi manji klubovi u nekim mečevima igrali bez najjačih postava ako bi se igralo svaka tri dana. Ovo ih ohrabruje da izvedu najbolji tim na svakoj utakmici. To je dobra odluka“, zaključio je Venger.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar