Foto: AP Photo/Hakob Berberyan

Neverovatno šta su propustili.

Selekcija Velsa je odigrala nerešeno 1:1 na gostovanju Jermeniji i tako prokockala priliku da sama odlučuje o svojoj sudbini što je obradovalo sve u Hrvatskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Poveli su domaćini golom naturalizovanog Argentinca Lukasa Zelarajana u petom minutu, gosti iz Britanije izjednačili u poslednjim trenucima prvog poluvremena autogolom Naira Tirknizjana.

U drugom poluvremenu oba selekcije su želele pobedu, bilo je nekoliko izglednih prilika, ali su golmani – naturalizovani Srbin Ognjen Čančarević (Jermenija) i Deni Vord (Vels) – sjajno čuvali svoje mreže.

Velšani su bili u seriji od dve uzastopne pobede (Hrvatska 2:1, Letonija 2:0) zahvaljujući kojima su stigli do drugog mesta na tabeli, ali su ih Jermeni ponovo zaustavili kao i u junu kada su ih iznenadili i pobedili u Kardifu sa 4:2.

Obe selekcije imale su svoju računicu, ali su ovih ishodom Jermeni šanse za odlazak na EURO sveli na minimum. Velšani su i dalje drugi na tabeli, ali sad Hrvati imaju priliku da ih večeras preskoče ako ostvare pobedu u Letoniji.

Turska je ubedljivo prva i ona je već vizirala mesto za Nemačku.

U poslednjem kolu u utorak igraju Hrvatska – Jermenija i Vels – Turska.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar