Foto: Reuters/Peter Cziborra

Sa nestrpljenjem se čeka žreb.

Mečevima u sredu stavljena je tačka na grupnu fazu Lige šampiona i sada sledi pauza pre odlučujućih bitaka.

Još u utorak smo znali da su kao prvoplasirani timovi iz svojih grupa u osminu finala prošli Napoli, Porto, Bajern i Totenhem, a da je Mančester siti taj status obezbedio još u prošlom kolu.

PROČITAJTE JOŠ

Posle mečeva u sredu, dobili smo i preostale pobednike grupa. Real Madrid je razbio Seltik sa 5:1 i osigurao prvo mesto u grupi F, dok je Čelsi posle preokreta pobedio Dinamo sa 2:1 za pro mesto u grupi E.

Na kraju, Benfika je neverovatnom pobedom od 6:1 došla do prvog mesta zbog manje žutih kartona.

Ovih osam timova će biti nosioci na žrebu koji će biti oržan u ponedeljak od 12 časova, a njima će protivnici biti drugoplasirani timovi uz dva uslova.

Da ekipe nisu iz iste zemlje i da nisu igrali u istoj grupi.

Posle Liverpula, Klub Briža, Intera, Ajntrahta i Frankfurta i od ranije poznate Borusije Dortmund, poslednja tri učesnika osmine finala su Milan koji je savladao Salcburg sa 3:0, Lajpcig koji je u direktnom okršaju pobedio Šahtjor sa 4:0 za drugo mesto.

PSŽ je pobedio sa 2:, ali to nije bilo dovoljno za prvo mesto zbog više golova u gostima u onosu na PSŽ, pa će sa druge pozicije u nastavak takmičenja.

To znači da potencijalno imamo neke derbije u najavi. Tako na primer Liverpul ne može da igra sa Napolijem sa kojim je bio u grupi, kao ni Čelsijem, Mančester sitijem i Totenhemom. To znači da su potencijalni rivali Real Madrid, Bajern, PSŽ i Porto pa je velika verovatnoća da bi mogli gledati neki derbi.

Sa druge pozicije čeka i Inter i Milan od zvučnijih rivala, pa bi žreb mogao da bude nemilosrdan.


Nosioci na žrebu

Napoli

Porto

Bajern

Totenhem

Čelsi

Real Madrid

Mančester siti

Benfika

Nenenosioci na žrebu

Liverpul

Klub Briž

Inter

Ajntraht

Milan

Lajpcig

Borusija Dortmund

PSŽ


Takođe su poznati i timovi koji će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope. To su trećeplasirani timovi iz svih grupa, a nakon Ajaksa, Bajer Leverkuzena, Barselone, Sportinga i Sevilje, tri mesta su popunili Salcburg, Šahtjor i Juventus.

Takmičenje u Evropi su završili Glazgov Rendžers, Atletiko Madrid, Viktorija Plzenj, Olimpik Marselj, Seltik, Dinamo Zagreb, Kopenhagen i Makabi Haifa.

BONUS VIDEO  Poslednji trening Zvezde pred Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar