Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Večiti derbi završen je miroljubivo sa 1:1, a navijači Crvene zvezde imaju za čime da žale, konačno je jedan derbi ispunio očekivanja.

PROČITAJTE JOŠ

Iako se rezultatski derbi ne razlikuje mnogo od prethodnih, ipak je igra bila nešto bolja nego ranije i situacija je takva da imaju i jedni i drugi za čime da žale.

Zvezda je diktirala tempo u prvih 30 minuta i pogodila prečku, a Partizan je iz prve ozbiljne šanse taj promašaj kaznio.

Natho je iskoristio uspavanost Borjana i usledila je dominacija Partizana, koji nije uspeo da to materijalizuje.

Onda je stigla kazna i za to sa druge strane preko Kataija, a trka će zahvaljujući ovom epilogu dodatno dobiti na adrenalinu.

Vrebaće se kiksevi večitih rivala međusobno, trka odavno nije bila ovako ujednačena, a sa same utakmice, izdvaja se pet momenata.

IMPULSIVNOST KANGE

Ostao je dosledan sebi Gabonac, ne ume da kontroliše emocije i to ga ovaj put samo nije skupo koštalo.

Već u prvoj polovini prvog poluvremena je Dragović morao da ga ščepa kako ne bi ušao u obračun sa Uroševićem, a gol je proslavio gledajući ka klupi Partizana uz lupanje po grudima i grbu.

I tada je Degenek pokušao da smiri strasti i zaštiti saigrača koji je večito na ivici kartona zbog nefudbalskih razloga.

Sam karton nije izbegao, dobio ga je u 55. minutu, ali se izvukao gore situacije, pre svega zahvaljujući saigračima, koji dobro znaju da ponekad moraju da ga kanališu.

JOJIĆ OPET TRAGIČAR

Miloš Jojić svoje mesto u istoriji derbija davno je ispisao čuvenim slobodnjakom u nadoknadi vremena, ali je poslednja dva derbija u Humskoj obeležio propustima, baš na istoj strani terena.

Prošle godine, Jojić je napravio bespotreban penal nad Sanogom, povlačenjem za dres, posle kog je Katai sa bele tačke postigao gol za 1:1.

Sada je situacija bila slična, identičan je rezultat i opet je bio strelac Katai, ali glavom.

Ne dolazi Katai često u situacije da na ovaj način postiže golove, ali je kašnjenje Jojića omogućilo da se mirno pripremi za udarac.

Iako je podbacila cela defanzivna linija crno-belih, Jojić je ipak imao priliku da pokrije pleja Zvezde i nije to učinio.

DRAGOVIĆ KLASOM ZALUTAO U SUPERLIGU

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Aleksandar Dragović premija je Crvene zvezde ovog leta, klasa neverovatno odskače u odnosu na druge igrače u brojnim segmentima.

Fizički, „čitanjem“ igre, hladnokrvnošću, svim aspektima delovalo je kao da je za njega ovo trening utakmica.

Nije se previše potrošio u duelima sa Rikardom, već pri prvom njegovom pokušaju driblinga je pokazao da ne pada na finte i da će Partizan morati da traži alternativne načine ako želi da dođe do gola.

NOVAK SIMOVIĆ PUSTIO ŽEŠĆU IGRU

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Sudija po običaju ima najteži zadatak u derbiju i „ne gine“ paljba sa obe strane, a ovaj put je već ozbiljno derbi iskustvo došlo do izražaja.

Simović je počeo da sudi derbije uz pomalo podrugljive najave i nadimak Elvis, ali je sada u Humskoj potvrdio da ume da drži kontrolu meča, uz to je pustio nešto čvršću igru i nismo imali „alibi“ suđenje sa nebrojenim prekidima i sitnim faulovima na svakom koraku.

Čini se samo da se Zvezda u tome nešto slabije snašla u većem delu meča i da su pojedini igrači crveno-belih pokušavali da iniciraju faulove na koje Simović nije „padao“.

Uz to, prisustvo VAR-a i direktna komunikacija sa sudijama omogućavaju efikasnost u suđenju, koje je ove sezone bolje nego u prethodnom ciklusu.

SEBIČLUK RIKARDA

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

U dve situacije je napadač Partizana mogao da uposli saigrače i napravi im zicere, ali je golgeterska glad prevladala.

Urošević je posebno bio kivan kada je dobio čistu situaciju za šut, mogao je Partizan lako da ode na 2:0, pa je za to kažnjen.

Inače, Rikardo je u prvom mandatu bio na udaru zbog sličnih situacija u završnici svog boravka u klubu, kada je želeo da popravi statistiku u potrazi za dobrim transferom.

Ovaj put, skupo je koštao tim koji je ostao na +2 u odnosu na Zvezdu.

BONUS VIDEO Minut ćutanja za Dudu Ivkovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar