Ante Budimir i Stefan Savić
Foto: Screenshot Sportklub

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Osasunu sa 2:1 nakon preokreta, pa ga samo jedan trijumf deli od nove titule u Primeri.

„Jorgandžije“ su poslednji put titulu osvojile 2014. godine, a pred zadnje kolo imaju dva boda prednosti u odnosu na Real Madrid koji je sa 1:0 slavio protiv Atletik Bilbaa.

Ipak, scenario je mogao da budem mnogo drugačiji kada je u 75. minutu Atletiko doživeo hladan tuš na stadionu „Vanda Metropolitano“.

PROČITAJTE JOŠ

Malo je nedostajalo da četa Čoloa Simeonea do kraja života priča o tome kako su za 15 minuta izgubili titulu, ovako će priča zvučati još bolje.

Nije delovalo da će se crveno-beli iz Madrida radovati kada je Ante Budimir postigao vodeći gol za Osasunu. Bio je to jedan od ukupno dva šuta gostiju u okvir gola Jana Oblaka, koji je napravio paradu i isprva je delovalo da je upisao 100. odbranu u sezoni i spasao tim.

Ipak, usledilo je gledanje VAR snimka i sudija je doneo odluku da se gol prizna, pošto je lopta očigledno prešla gol liniju. Tu je zapravo i nastao pravi cirkus.

Crnogorski štoper Stefan Savić iznervirao se kada je video kako je Budimir proslavio pogodak nakon VAR odluke. Njih dvojica su se verbalno sukobila, a onda su igrači Osasune morali da reaguju da ih razdvoje.

Očekivano je hrvatski igrač dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja jer su pale teške uvrede što se moglo i pročitati sa usana dva igrača.

Tenzije su se kasnije smirile, a najpre je Lodi izjednačio u 82, da bi šest minuta kasnije i Luis Suarez postigao gol za trijumf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram