Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk poručio je da će biti veoma razočaran ukoliko proslava titule kluba bude organizovana bez navijača.

Liverpul posle 29. kola u Premijer ligi, u trenutku prekida sezone zbog pandemije koronavirusa, ima 82 boda i praktično je obezbedio osvajanje trofeja.

Poznato je da post „crvenih“ sa „Enfilda“ traje od 1990. godine, dakle pune tri decenije i jasno je koliko im ova sezona svima znači.

Međutim, još je neizvesno kakva će biti odluka fudbalskih organa u vezi sa tekućom sezonom kao i da li će eventualne proslave biti.

Van Dajk, čijim dolaskom je Liverpul zaigrao daleko bolje u odbrani, i potom krenuo u žetvu trofeja, izrazio je zabrinutost zbog trenutne situacije.

„Niko ne želi da igra utakmice bez publike. Ako bismo osvojili pehar pred praznim tribinama, jako bih bio razočaran. Ne bude li navijača na ‘Enfildu’, bio bi to veliki udarac“, kaže Van Dajk.

On kaže da je ipak najvažnije da Liverpul posle toliko vremena postane prvak Engleske.

„Dok se odluka ne donese o tome šta će biti dalje, moramo da se nosimo sa postojećom situacijom. Šta god da se dogodi, nađim navijačima ćemo doneti titulu“, zaključio je reprezentativac Holandije.