Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Utakmica osmine finala Lige šampiona između Valensije i Atalante na "Mestalji" biće odigrana iza zatvorenih vrata, bez prisustva publike, dok će svi sportski događaji u Italiji biti igrani bez publike do aprila.

Prvi meč dva tima odiran u Italiji 19. februara završen je pobedom Italijana od 4:1.

Lokalne vlasti su potvrdile odluku o zatvaranju kapija, a bilo je reči o tome da će Valensija dozvoliti nosiocima sezonskih ulaznica prisustvo na stadionu.

Ipak, regionalna ministarka javnog zdravlja Ana Barselo rekla je da je tako nešto neprihvatljivo.

„Odluka da se meč 10. marta igra bez prisustva publike i iza zatvorenih vrata je konačna i ne može se opozvati. Ne radi se o kontroli onih koji dolaze na stadion, to je javni zdravstveni apel koji se primenjuje na sve „, poručila je Barselo.

Takođe je odlučeno da košarkaški klub Valensije utakmicu sa Armanijem iz Milana igra bez prisustva publike.

Ono što je važno reći jeste da je u Italiji, odakle dolaze Atalanta i Armani, obolelo 3.089 lica od koronavirusa, a potvrđeno je 107 smrtnih ishoda.

Dekterom italijanske vlade svi sportski događaji u Italiji igraće se do 3. aprila bez prisustva publike i iza zatvorenih vrata.

To se odnosi na sve sportske događaje i čak i za oblasti koje nisu pogođene epidemijom virusa.

Klubovi su odgovorni i dužni da testiraju svoje zaposlene na koronavirus, škole i univerziteti su zatvoreni do 15. marta, s tim što se taj period može produžiti.

Verovatno je da će se mečevi u Seriji A nastaviti tako gde su stali, pa će šest odloženih mečeva iz 26. kola biti igrano umesto mečeva 27. runde.

To znači da će mečevi Juventus – Inter i Milan – Đenoa biti na programu ovog vikenda, što će usloviti pomeranje planiranih kola.

Odluka još nije zvanična, jer poslednjem sastanku klubova Serije A nije prisustvovao dovoljan broj delegata za odlučivanje.

Utakmice polufinala Kupa Italije, Juventus – Milan i Napoli – Inter takođe su odložene.