Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda savladala je Radnički iz Niša sa 3:0 u 2. kolu Superlige, a glavni akter bio je Srđan Spiridonović - strelac i dvostruki asistent za nova tri boda.

Izabranici Dejana Stankovića su na startu domaćeg prvenstva lako izašli na kraj sa Novim Pazarom (3:0), a potom je krenuo „obračun“ večitih rivala dobro poznatim saopštenjima.

Trener crveno-belih rekao je da ga zanima samo teren i igrači, i u odnosu na premijeru izvršio je tri promene u startnih 11. Umesto mladog štopera Strahinje Erakovića igrao je Miloš Degenek, desno je Marko Gobeljić a u prvom meču bio je Milan Gajić, dok je Njegoš Petrović zauzeo mesto zadnjeg veznog umesto Sekua Sanoga.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, to nije uticalo na konačan ishod – dve utakmice, šest bodova i odlične partije pojačanja na kojima će se zasnivati igra. Dejan Stanković za početak može i te kako da bude zadovoljan, posebno izdanjima Srđana Spiridonovića.

Stigao je kao prvo letnje pojačanja i za sada se veoma isplaćuje. Posle gola na premijeri, Spiridonović se ponovo upisao u strelce uz dve asistencije protiv Nišlija.

Istina, mučila se malo Zvezda u prvom poluvremenu, da bi pred odlazak na pauzu slomila otpor Nišlija.

Tada je Spiridonović strpljivo čekao i odložio loptu Veljku Nikoliću koji je maestralno pogodio dalji ugao za vođstvo. Već su gosti mislili na predah, ali je na semaforu zasijalo 2:0.

Sevnula je kontra u režiji Kataija posle koje je Spiridonović odigrao dupli pas sa Ivanićem i lako zatreslo mrežu.

U nastavku je primetno bilo koliko je živosti uneo El Fardu Ben, i to kao centralni napadač umesto bledog Tomanea. Našao se u tri šanse za sedam minuta i pokrenuo celu ofanzivu crveno-belih. To je donelo rezultat u 76. minutu.

Bila je to sjajna akcija domaćina… Gobeljić je dodao do Spiridonovića, on je odigrao dupli pas sa Benom i pronašao Kataija koji je ušao u sredinu i pobrinuo se za konačnih 3:0.

Crvena zvezda – Radnički Niš 3:0 (2:0)

Stadion: Rajko Mitić. Bez gledalaca. Sudija: Lazar Lukić.

Strelci: Nikolić u 43, Spiridonović u 45+1. i Katai u 76. minutu.

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić (od 78. Gajić) – Petrović (od 69. Sanogo) – Nikolić, Ivanić (od 69. Vulić), Spiridonović, Katai (od 78. Krstović) – Tomane (od 46. Ben).

Radnički: Ristić – Bjeličić, Stevanović, Šljivić, Ćirković – Subotić (od 61. Petrović), Pejović – Živković (od 46. Kojić), Pantelić, Mitrović (od 46. Gavrić) – Stojiljković.

Superliga Srbije, drugo kolo:

Inđija – Voždovac 0:1 (0:1)

(Stojčev 25)

Novi Pazar – Partizan 3:2 (1:0)

(Nedeljković 22p, Perić 73, Resić 78 – Suma 59, Asano 70)

Bačka – Spartak 1:3 (1:2)

(Žakula 38 – Tufegdžić 2, 36, 76)

Crvena zvezda – Radnički Niš 3:0 (2:0)

(Nikolić 43, Spiridonović 45+1, Katai 76)

Javor – Napredak 3:0 (1:0)

(Luković 29, Piščević 61, Otašević 89)

Metalac – Mačva 2:1 (2:1)

(Pecelj 25, Vasiljević 43 – Marković 17)

Rad – TSC 1:3 (1:2)

(Jovanović 7 – Zec 1, Silađi 20, Lukić 75)

Radnik – Mladost 2:3 (1:1)

(Makarić 44, Mitošević 80 – Mićević 25, Odita 90+1, Babić 90+4)

Zlatibor – Proleter 0:2 (0:2)

(Bačanović 17, Živojinović 21)

Vojvodina – Čukarički 2:2 (0:1)

(Čović 56, Saničanin 57 – Šapić 40, Eze 54)

Foto: Printskrin/flashscore.com

Meč sa „Marakane“ mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs:

KRAJ! Zvezda pobedila Radnički 3:0

Gol Srđana Spiridonovića i dve asistencije za nova tri boda na „Marakani“.

87′ Prilika za Sanoga

Još jedan dobar potez Spiridonovića, izbacio je Sanoga koji ipak nije uspeo da prebaci golmana Ristića iskosa sa leve strane.

78′ Poslednje dve izmene u Zvezdi

Šansu dobija i mladi špic Nikola Krstović, umesto Kataija, pa se Ben vraća na krilo, dok je Gajić zamenio Rodića.

76′ GOOOOOL! Katai za 3:0

Sjajna akcija crveno-belih… Gobeljić je dodao do Spiridonovića, on je odigrao dupli pas sa Benom i pronašao Kataija koji je ušao u sredinu i zatresao mrežu za 3:0.

69′ Pauza za predah i izmene, Sanogo i Vulić na terenu

Još dve izmene napravio je Dejan Stanković, ušli su Miloš Vulić i Seku Sanogo, a van terena su Ivanić i Petrović.

64′ Izblokiran i Njegoš Petrović

Nova uigrana akcija Zvezde iz prekida, Ben je sa desne strane vratio loptu u sredinu odakle je Njegoš Petrović probao, ali je izblokiran.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

55′ Pantelić visoko iznad prečke

Videli smo i jedan napad Nišlija… Povukao je loptu Subotić, dodao do Pantelića i on je sa nešto više od 20 metara šutirao visoko iznad gola besposlenog Borjana.

52′ Ben u ofsajdu, nema gola

Ben se našao u tri šanse za sedam minuta… Uradio je više nego Tomane za jednu i po utakmicu. Sada je glavom prosledio centaršut Kataija u mrežu, ali je pogodak opravdano poništen – ofsajd.

47′ Menja i Batak

Trener Radničkog napravio je dvostruku izmenu, ušli su Nemanja Kojić i Nenad Gavrić, bivši igrači Partizana odnosno Zvezde, a na klupu su otišli Živković i Mitrović.

46′ I odmah šansa za Bena

Igraće El Fardu Ben kao najistureniji napadač i odmah se našao u šansi, malo je nedostajalo da uveća prednost.

46′ Počelo je drugo poluvreme, ušao Ben

Dejan Stanković napravio je prvu izmenu, Tomane je završio meč, ušao je Ben.

45′ KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

45+1′ GOOOOOL! Zvezda vodi 2:0

Držao se Radnički dobro do pred sam kraj prvog dela… Sevnula je kontra, Katai do Spiridonovića sa kojim je Ivanić nesebično odigrao dupli pas i Zvezdino prvo letnje pojačanje lako je zatreslo mrežu.

43′ GOOOOOOOL! Vodi Zvezda

Majstorija Veljka Nikolića! Spiridonović je odložio loptu do talentovanog veziste koji je sa oko 18 metara, iz prve, poslao maestralnu dijagonalu u dalji ugao.

42′ Velika šansa za Zvezdu

Opet Katai kao glavni akter, pronašao je Pankova koji je grudima spustio do Degeneka i on je šutirao levom nogom preko prečke.

39′ Katai zaustavljen

Probao je još jednom Katai, pobegao je na dodavanje Ivanića i u poslednjem trenutku je malo izblokiran od strane Stevanovića, pa je Ristić sačuvao mrežu.

32′ Kanga uz saigrače

Gelor Kanga nije u protokolu za ovu utakmicu, ali je uz ekipu.

Kanga gleda meč protiv Radničkog; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

29′ Prvo vođstvo domaćina

Pola sata čekalo se da povede jedna domaća ekipa u terminu od 19 sati – Luka Luković zatresao je mrežu Napretka i Javor vodi 1:0.

26′ Pokušao i Pankov

Opasan je Radovan Pankov u skoku, probao je glavom na centaršut sa desne strane, ali je loptu poslao pored gola.

22′ Rezervisti Zvezde na tribini, zbog korone

Foto: Printskrin/TV B92

19′ Gobeljić pored gola

Lukavo je Katai sa više od 30 metara uvideo Gobeljića i proigrao ga iz prekida, a desni bek Zvezde je šutirao pored bliže stative.

18′ GOSTI VODE NA ČETIRI MEČA

Rad je na kratko izjednačio, ali je Silađi doneo 2:1 za TSC na Banjici. Sa 2:0 vodi Proleter na gostovanju Zlatiboru, dok je Mačva stekla 1:0 u Gornjem Milanovcu protiv Metalca. Od ranije je i Bačka – Spartak 0:1.

14′ Najbolja prilika do sada

Zvezda sve vreme kontroliše igru, sada je Katai probio po levom krilu i pronašao Spiridonovića koji je izblokiran u dobrom pokušaju.

10′ Rodić najopasniji

Zvezda za sada najviše preti preko Milana Rodića, koji se često ubacuje u ofanzivnu trećinu po levoj strani, dok se Radnički pretežno opredelio za defanzivu na „Marakani“.

4′ Spiridonović pogodio spoljni deo mreže

Odlično je Ivanić izbacio Rodića, on je odigrao povratnu do Spiridonovića koji je iskosa sa leve strane tukao iz prve malo pored bliže stative.

4′ Igra se još šest utakmica

U terminu od 19 sati na programu je ukupno sedam mečeva… TSC je već poveo na gostovanju Radu preko Zeca, kao i Spartak na gostovanju Bačkoj.

3′ Pokušaji Kataija i Ivanića

Zvezdina „desetka“ je najpre izblokirana, u nastavku akcije udarac Ivanića bio je lak plen za golmana gostiju Ristića.

1′ POČELA JE UTAKMICA

Prvi sa centra krenuli su igrači domaćeg tima…

18.54 Pobeda Voždovca, poraz Partizana

Odigrane su dve utakmice 2. kola Superlige, Voždovac je slavio u Inđiji 1:0, dok je Partizan posle preokreta poražen u Novom Pazaru 3:2.

18.42 Nema navijača, ima poruke

Poznato je da se utakmice Superlige igraju pred praznim tribinama zbog koronavirusa, ali su navijači Zvezde ostavili poruku na severnoj tribini.

18.34 Pet promena u Radničkom

Nišlije imaju pet izmena u startnoj postavi, u odnosu na start nove sezone, što je trener Radoslav Batak i najavio. Nema Aksentijevića, Letića, Gavrića, Kojića i Markovića…

18.25 Dobro došli

Dobar dan i dobro došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo pratiti utakmicu drugog kola Superlige između Crvene zvezde i Radničkog iz Niša. Glavni sudija je Lazar Lukić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar