Srđan Babić postiže gol za Crvenu zvezdu na meču protiv Arisa
Foto: FK Ccrvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu na pripremama u Austriji, pošto su sa 2:1 bili bolji od grčkog Arisa.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda je prvu utakmicu odigrala protiv austrijskog GAK-a i bila ubedljiva (4:0), a Aris, za koji inače nastupa i nekadašnji krilni fudbaler Zvezde Mateo Garsija, je trebalo da bude znatno ozbiljnija provera.

No, to nije sprečilo Zvezdu da zaigra sjajno i od samog početka nametne svoj ritam, pa su se ređale šanse pred golom grčkog tima. Promašivali su Mirko Ivanić, Nikola Krstović, Aleksandar Katai, pa je nakon prvih 45 minuta rezultat bio 0:0. Sa druge strane, igrači Arisa su tek na momente uspevali da priđu golu Zorana Popovića, koji je dobio šansu od početka.

Početkom drugog poluvremena Zvezda je preko Kataija iz slobodnog udarca mogla do gola, ali nije bio precizan, no spasa za bunker Arisa nije bilo u 59. minutu, kada je Srđan Babić glavom centaršut Bena pretvorio u 1:0.

U 63. minutu Ben je propustio priliku nakon pasa Kataija, u 68. je Falko, koji je dobio šansu u drugom poluvremenu, napravio slalom kroz odbranu rivala ali nije uspeo da ga kruniše pogotkom, a kazna za propuštene šanse mogla je da usledi u 76. minutu, kada je Miloš Degenek faulirao Bertolja u kaznenom prostoru, a Mateo Garsija preuzeo odgovornost i promašio udarac sa bele tačke.

Samo dva minut akasnije Aksel Bakajoko je bio u duelu sa Da Silvom, udario ga po licu pri pokušaju građenja što je okarakterisano kao grubost, pa je ponovo dosuđen kazneni udarac koji je Bertoljo pretvorio u 1:1, iako je Popović pročitao šut.

No, upravo je nekadašnje krilo Intera iznudilo penal za Zvezdu u 82. minutu nakon duela sa Martinsom, a Kanga rutinski poslao loptu uz samu stativu za pobedu crveno-belih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar