Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost iz Lučana rezultatom 1:0 golom Mirka Ivanića i tako došli do prve pobede u sezoni 2021/2022.

Crvena zvezda je u meč ušla bolje, pa je nakon nepuna dva minuta Mirko Ivanić šutirao, ali je njegov udarac otišao preko gola.

U 10. minutu bilo je opasno pred golom Milana Borjana, tokom pravog malog karambola odbrana crveno-belih je uspela da loptu izbaci u korner, a u 17. minutu Miloš Cvetković je pronašao Zariju Lambulića čiji šut glavom je otišao preko gola.

PROČITAJTE JOŠ...

Dva minuta kasnije Luis Dioni je imao dve prilike, nakon pasa u prostor šutirao je iskosa, ali je Maksim Milović uspeo da je prosledi u korner posle kog je ponovo Dioni centaršut Gelora Kange uputio ka golu, ali nije bio dovoljno precizan.

U 29. minutu prvi šut na meču ka golu rivala uputio je i Aleksandar Dragović, ali je njegov udarac glavom bio veoma slab.

Napadala je Zvezda ali nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol rivala, dok je Mladost uspevala na momente da pripreti dovoljno da uplaši navijače domaćeg sastava, pa su sa tribina počeli da se prolamaju i zvižduci, što kao da je razbudilo crveno-bele.

Katai je jednu loptu uputio nazad ka Ivaniću koji je uputio savršeno precizan udarac sa oko 20 metara i postao prvi igrač crveno-belih koji je zatresao mrežu rivala u sezoni 2021/2022.

Mirko Ivanić i Aleksandar Katai; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ubrzo je okončano prvo poluvreme, a početkom drugog Ivanić je mogao nakon sjajnog prodora da zatrese mrežu, ali je golman Mladosti bio odličan.

U 55. minutu Ivanić je uposlio Dionija, Francuz šutirao, golman uspeo da odbrani ali je do lopte stigao Katai, uputio je na drugu stativu gde je na nju natrčao Filipo Falko, ali je njegov pogodak, nakon višeminutne konsultacije sa VAR sistemom, poništen zbog ofsajda u kom se Katai nalazio u momentu Dionijevog šuta.

Sedam minuta kasnije Katai je nakon neuspelog starta Lambulića uspeo da zadrži loptu, u trku je iskontroliše u vazduhu, šutne, ali je njegov volej završio pored gola.

U 70. minutu šansu je dobio Miloš Degenek, kog su navijači Zvezde dočekali burnim aplauzima. Tri minuta kasnije zbog povrede igru je napustio Radovan Pankov, umesto kog je u igru ušao Srđan Babić.

Do kraja meča Zvezda je mogla bar do još jednog gola, ali je Kataijev šut zaustavio Milović, pre toga imali su prilike Gelor Kanga i Falko, čiji udarci sa distance su završili van okvira gola.

Na kraju, crveno-beli su stigli do prvog trijumfa, pa u dobrom raspoloženju dočekuju revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kairata koji je na programu 28. jula na stadionu „Rajko Mitić“.

Crvena zvezda – Mladost 1:0 (1:0)

(Ivanić 45)

Stadion: „Rajko Mitić“; Sudija: Miloš Milanović; Gledalaca: Oko 12.500

Crvenazvezda: Borjan, Pankov (od 73. Babić), Dragović, Eraković (od 70. Degenek), Rodić, Sanogo, Kanga (Od 85. Krstičić), Falko (od 85. Ben), Katai, Ivanić, Dioni (od 70. Krstović)

Mladost: Milović, Cvetković, Leković, B. Milošević, Mićević, Baha, Tumbasević, Radivojević, S. Jovanović, Lambulić (od 76. Jojić), Kos (od 76. Ivanović)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 2. kolo

Petak

Radnički Kragujevac – Spartak S. 3:2 (2:1)

(Trifunović 4, 19, Branković 60. autogol – Milošević 22, Tufegdžić 52)

Voždovac – Proleter 2:1 (1:0)

(Milosavljević 23, 50 – Kaluđerović 49)

Subota

Radnički Niš – Napredak 4:2 (1:2)

(Mitrović 13, Vujadinović 57, Škrbić 62, Kasalica 76 – Kočić 2, Marjanović 32. penal)

Crvena zvezda – Mladost 1:0 (1:0)

(Ivanić 45)

Nedelja

18.55 Metalac – TSC Bačka Topola

21.00 Vojvodina – Partizan

Ponedeljak

19.00 Kolubara – Radnik

Odloženo

Novi Pazar – Čukarički

Kraj! 

Pobeda Zvezde 1:0 golom Ivanića u 45. minutu.

90+ Počela sudijska nadoknada

Meč je produžen za četiri minuta.

88′ Dobra šansa za Kataija

Prošao je po desnom boku, izborio se za prostor, šutirao, ali je Milović bio na pravom mestu i zadržao nadu svom timu da može bar do boda.

85′ Izmene u Zvezdi

Ben je ušao umesto Falka, Krstičić umesto Kange.

75′ Što se igre tiče…

…ne dešava se ništa novo. Zvezda je imala šansu preko Kange, koji je uputio udarac sa oko 20 metara, ali je lopta otišla preko gola, da bi potom i Falko, posle odbitka, loptu poslao preko gola. Mladost tek povremeno pređe na polovinu Zvezde, ali nema ozbiljnijih problema za Borjana.

73′ Problem za Stankovića

Pankov je zbog povrede morao da napusti igru, umesto njega šansu je dobio Srđan Babić.

70′ Za Degeneka gromki aplauz sa tribina

Ušao je Degenek umesto Erakovića, a navijači Zvezde svog ljubimca, koji je prvi put dobio priliku od početka sezone, dočekali burnim aplauzom. Pored njega na terenu je i Nikola Krstović.

62′ Katai promašio spektakularan gol

Lambulić je startovao, Katai uspeo da sačuva loptu, u trku je zadrži u vazduhu, uhvati je na volej, ali je udarac završio pored gola.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

55′ Zvezdi poništen pogodak

Pas Ivanića Dioni je uputio ka golu, Milović uspeo da odbrani, ali je na odbitak naleteo Katai, poslao loptu na drugu stativu. Ivanić odustao od makazica, prepustio Falku koji je natrčao na nju i zatresao mrežu. Gol je prvobitno poništen, ali je ipak usledila provera VAR sistema, koji je njegovu prvobitnu odluku potvrdio.

47′ Razigrao se Ivanić

Odličan prodor po desnom boku pokušao je Ivanić da završi udarcem. Nije šut bio loš ali je Milović uspeo da ga zaustavi. Mogao je Zvezdin ofanzivac i da centrira pošto je na drugoj stativi bio sam Milan Rodić.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Zasad nema izmena.

45′ Katai + Ivanić = majstorija za 1:0

Dobio je na ivici kaznenog prostora Katai loptu, odložio je ka Ivaniću koji je natrčao na nju i uputio sjajan šut koji Milović nije imao ni teoretske šanse da zaustavi, pa je na semaforu stajalo 1:0.

42′ Zvezdi ništa ne polazi za rukom

Fudbaleri Zvezde su proteklih sezona imali utakmica kada su se mučili da postignu gol, ali je utisak da dugo navijači crveno-belih nisu gledali ovako problematičnu igru svojih ljubimaca…

34′ Navijače Zvezde izdaje strpljenje

Nešto preko pola sata igre je prošlo kada su gosti iz Lučana imali više nego dobru poziciju, ali je Radivojević promašio čitavu loptu sa oko desetak metara. To u kombinaciji sa lošom igrom njihovih ljubimaca dovelo je i do prvih zvižduka sa tribina stadiona „Rajko Mitić“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

29′ Šut Dragovića

Pokušao je štoper Zvezde glavom, ali je šut bio previše slab, pa Milović nije imao previše problema da ga zaustavi.

25′ Nešto ne štima u redovima Crvene zvezde

Postojala je nada kod navijača crveno-belih da će utakmica protiv Mladosti biti pozitivnija u odnosu na duele protiv Vojvodine i Kairata, ali Zvezda i na svom trećem meču u sezoni ima velikih problema da stvori šansu, iako imaju inicijativu.

19′ Dve šanse za Dionija

Mogao je Zvezdin napadač u dva navrata da ugrozi Maksima Milovića. Njegov prvi šut iz relatuvno teške pozicije Milović je uspeo da preusmeri u korner nakon kog je Kanga centrirao, a Dioni glavom poslao loptu preko gola.

Foto: Srdjan StevanovicStarsport

17′ Mladost sve opasnija

Zvezda ima ulogu favorita, ali od početka meča Mladost pokazuje da ima želju da iznenadi, pa je Lambulić nakon centaršuta Cvetkovića iz kornera šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

10′ Gužva pred kaznenim prostorom Zvezde

Bila je lopta u kaznenom prostoru domaćeg tima, moglo je da bude opasno po Borjana pa je odbrana crveno-belih pomalo panično loptu pošalje u korner, nakon kog nije bilo opasnosti.

1′ Zvezda želi gol što pre

Nešto preko jednog minuta bilo je potrebno crveno-belima da ozbilno priprete, ali je šut Mirka Ivanića otišao preko gola.

Dobro došli na prenos meča 2. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana na portalu Nova.rs!

Bonus video: Incidenti sa meča Partizan – Dunajska Streda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram