Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan je zadržao perfektan učinak na startu sezone u Superligi Srbije i posle preokreta savladao Radnički rezultatom 3:1 u okviru osmog kola Superlige Srbije.

Poveli su domaći autogolom Saničanina u devetom minutu, da bi Partizan došao do preoktreta golovima Jojića u 39. minutu, Holendera u nadoknadi prvog poluvremena i Gomeša u 48. minutu meča.

PROČITAJTE JOŠ

Oba tima su u meč ušla prilično otvoreno. Partizan je imao inicijativu u želji da to pre dođe do prednosti, a ni Radnički se nije libio da napadne kada god se ukaže prilika.

I ona se ukazala već u ranoj fazi meča. Varjačić je krenuo u prodor po desnoj strani i ostavio Nemanju Jovića iza sebe, a Urošević je oklevao da mu izađe u susret. Usledio je centaršut na ivicu peterca, a Saničani je u pokušaju da je izbije, zakucao u sopstvenu mrežu.

Partizan je krenuo u ofanzivu u želji da dođe do izjednačenja, ali su se crno-beli prilično mučili da nađu put do gola Lekovića. U nekoliko navrata je pokušavao Jović, a gosti su tražili i penal zbog igranja rukom, ali je ostalo samo na protestima.

Kada je delovalo da je inicijativa ekipe Aleksandar Stanojevića previše jalova, usleio je projektil Jojića u 39. minutu i evrogol kojim je doneo izjednačenje svom timu.

To kao da je dodatno dalo krila Partizanu koji je krenuo u još veću ofanzivu koja se isplatila u prvom minut nadoknade.

Živković je bio u prodoru po desnoj strani kada je iskosa pokušao da oštrim udarcem iznenadi Lekovića. Golman Radničkog je uspeo da odbije loptu, ali je na nju natrčao Holender i ispred defanzivca uspeo da pošalje loptu u mrežu za potpuni preokret.

Partizan je odlično otvorio i drugo poluvreme. Posle samo tri minuta, Marković je iskoristio grešku štopera na ivici kaznenog prostora, uzeo mu loptu i na tacni uposlio Rikarda koji se jednom fintom oslobodio čuvara i postigao svoj deveti gol.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U poslednjih pola sata smo videli nekoliko prilika na obe strane, a u dresu crno-belih je debitovao i Kvinsi Menig.

Samo deset minuta po ulasku u igru ije imao jedan na jedan sa golmanom Lekovićem, ali nije uspeo da ga savlada.

Usledila je i velika prilika za Radnički posle kiksa Popoviuća, ali su domaći umesto prazan gol, pogodili prečku. Već u sledećem napadu je Partizan imao odličnu šansu preko Rikarda, ali se napadač revaširao ekipi Radničkom i umesto mreže, pogodio stativu.

Tempo je posle toga splasnuo i u poslednjih 15 minuta nije bilo uzbuđenja.

Partizan je tako zadržao maksimalan učinak na startu sezone i napravio odličnu uvertiru pred start Lige konferencija i gostovanja Anortozisu, posle čega ih čeka večiti derbi.

 Radnički Kragujevac – Partizan 1:3 (1:2)

(Saničanin autogol 9 – Jojić 39, Holender 45+1, Gomeš 48)

Stadion: Čika Dača, Kragujevac; Sudija: Stanko Ostraćanin

Radnički: Leković – Varjačić, Filipović, Damjanac, Lakićević – Dragutinović, M. Vidović – Ilić, Trifunović, Tomić – Mirić

Partizan: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 79. Šćekić) – Holender (od 61. Holender), Marković (od 60. Menig), Jović (of 60. Terzić) – Rikardo (od 79. Lutovac)

 

Superliga Srbije, 8. kolo

Radnički 1923 – Partizan 1:3 (1:2)

(Saničanin 9 – Jojić 39, Holender 45+1, Gomeđ 48)

Vojvodina – Metalac 2:2 (1:2)

(Vukadinović 36, Čović 73 – Antonijević 29, Stuparević 41)

Crvena zvezda – Proleter 20.00

Petak

Napredak – Radnik 1:0 (0:0)

(Đorđe Jovanović 57)

Spartak Subotica – TSC 0:0

Nedelja

Kolubara – Novi Pazar 16.55

Radnički Niš – Voždovac 16.55

Mladost Lučani – Čukarički 19.00

Standings provided by SofaScore LiveScore


Meč ste mogli da pratite uživo na blogu Nova.rs.

90+3 – Krajjjj. Sedma pobeda Partizana

Gotov je meč u Kragujevcu, Partizan je zabeležio i sedmu pobedu i zadržao perfektan start pred mečeve sa Anortoziom i Crvenom zvezdom.

88′ – Pao tempo, Partizan rutinski privodi meč kraju.

Radnički se predao, a ni Partizan ne zapinje previše. Imoje pokušaj prodora Kvinsi Menig, ali je zaustavljenu poslednjem trenutku. U nastavku akcije je šutirao i Lutovac, ali Leković još jednom uspeva da spreči pogodak.

75′ – Stativa za Partizan

Rasplamsala se borba. Gomeš je imao odličnu šansu, ali je njegov udarac završio na stativi.

72′- Pršti na sve strane, promašuju se šanse

Mening je imao veliku šansu za Partizan samo deset minuta po ulasku, ali je Leković bio uspešniji. Minut kasnije je Radnički imao veliku šansu kada je Popović promašio loptu posle centaršuta, ali je napadač Radničkog pogodio prečku na prazan gol.

60′ – Ulazi veliko pojačanje Partizana

Kvinsi Menig će dobiti priliku da odigra pola sata i pokaže šta zna.

54′ – Velika šansa za Radnički

Izašao je Mirić pred gol Partizana i imao jedan na jedan protiv Saničanina. Međutim, štoper Partizana je uspeo da ga u dva navrata izblokira i spreči Radnički da smanji prednost.

48′ – Goool! Gomeš nastavlja seriju

Velika greška odbrane Radničkog. Neobrezan je bio defanzivac Kragujevčana kojem je Marković oduzeo loptu na ivici kaznenog prostora i odmah je poslao Gomešu koji se jednom fintom oslobodio čuvara i lako postigao novi gol za Partizan.

45+1 – Gooool! Holender doneo potpuni preokret

Igrao se prvi minut nadoknade kada je Živković prošao po desnoj strani i udarcem iskosa pokušao da iznenadi golmana Radničkog. LEković je usppeo da odbije loptu, ali je Holender natrčao na nju i ispred odbrambenog igrača sa nekih 7-8 metara uspeo da je pošalje u mrežu.

39′ Partizan stigao do izjednačenja evrogolom Jojića

Napadao je Partizan, pritiskali su crno-beli, ali nisu uspeli da stignu do pogotka sve dok Miloš Jojić nije sa dvadesetak metara raspalio, a Leković nije uspeo da dođe do lopte.

16′ Partizan napada, ali bez rezultata

Crno-beli su napali nakon primljenog pogotka, krenuli jako ka golu rivala, ali nisu uspeli da dođu do ozbiljnije prilike. Sa druge strane, ni domaći ne pokušavaju preterano da dođu do gola gostujućeg tima, već su fokusirani na odbranu pre svega.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

9′ Isplatila se hrabrost domaćem sastavu, Saničanin autogolom doneo vođstvo Radničkom

Varjačić je probio po desnom boku, Jojić i Urošević su mu dali neshvatljivo mnogo prostora, a desni bek Kragujevčana je to iskoristio da centrira. Nije lopta stigla do nekog od njegovih saigrača, ali jeste do Saničanina, pogodila ga u glavu sa leđa i završila u golu.

5′ Partizan mogao do gola preko Rikarda, Radnički hrabar

Crno-beli su imali jednu dobru šansu, Marković je uposlio Rikarda, napadač crno-belih šutirao, Leković odbranio uz malo muke, a sudija je potom pokazao da je Rikardo bio u ofsajdu. Sa druge strane, Radnički je u par navrata naterao igrače Partizana da se brane i pokzao da ne želi da se preda pre samog početka meča.

Dobro došli na tekstualni prenos meča 8. kola Superlige Srbije između Radničkog iz Kragujevca i Partizana na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar