Foto: Starsport

Derbi o kojem će sedugo pričati.

Fudbaleri Partizana i TSC-a, odigrali su nerešeno 3:3 u spektakularnom derbiju na otvaranju prvenstva.

U meču punom preokreta i uzbuđenja, TSC je poveo golom Antonića u 12, a potom je u sledio preokret crno-belih koji su golovima Nataj i Belića u 40. i 43 minut poveli u Bačkoj Topoli.

PROČITAJTE JOŠ

Tada je TSC došao do penala koji je nakon potvrde VAR-a, Ifet Đakovac pretvorio u izjednačenje.

Mogao je Natho u drugom poluvremenu d amu uzvrati,a li je ptomašio penal u 55. minut što nije bio kraj uzbuđenjima

TSC je imao priliku za novi preokret u drugom poluvremenu, ali je Stevanović soektakularnom odbanom zaustavio Đakovca, a tri minuta kasnije je Saldanja koji je ušao u drugom poluvremenu doneo prednost Partizana.

Kada je delovalo da će crno-beli doći do pobede, prvo je Kalulu napravio glupost i dobio crveni karton u 95. minutu, a onda je posle kornera TSC dva minuta kasnije izjednačio preko Stojića što je bio konačan rezultat meča.

Bili su besni igrači Partizana jer je sudija dozolio d ase meč igra toliko i nasrnuli su na njega, ali ih je Duljaj odmah razdvojio i sprečio neki veći incident.

Veoma žestoko i atraktivno bilo je od samog starta, a prvu šansu imao je domaćin.

Sevnula je kontra, šutirao je sa desne strane Petar Stanić, ali je to odbranio golman crno-belih Nemanja Stevanović.

Foto: Starsport

Zatim je sa gol linije Svetozar Marković izbacio loptu i tako se završio prvi napad domaćina. Odmah je strašno uzvratio Partizan, Kvinsi Menig je primio loptu sa leve strane i snažno šutirao, da bi lopta završila tik pored gola.

Kao i što su najavili, „grobari“ će dolaziti samo na gostujuće mečeve, a odmah na startu sezone krenuli su sa skandiranjem: „Uprava, napolje“.

Ipak, evrogolom Gorana Antonića domaćin je otvorio sezonu. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora protivnika i lepo smestio loptu u sam ugao mreže.

TSC je u narednim minutima držao loptu, Partizan je imao problem da je zadrži i kada je osvoji. Gubili su je Aleksandar Filipović i Ksander Severina i to na svojoj polovini terena.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Štoper Josip Čalušić je oštro startovao nad Ksanderom Severinom i zbog toga je zaradio prvi žuti karton na meču.

Nekoliko dobrih poteza Severine doveli su do centaršuta, nakon čega se lopta odbila do Natha koji je ostao sam na 10-ak metara od protivničkog gola. Ipak, uspeo je Veljko Ilić da obrani njegov pokušaj i spreči izjednačenje.

Sjajan gol Bibrasa Natha u 40. minutu vraća Partizan u život, a crno-beli su iskoristili grešku Nikole Kuveljića i tako stigli do izjednačenja. Samo tri minuta kasnije, usledio je preokret i golom Kristijana Belića izabranici Igora Duljaja su stigli do preokreta.

To nije bilo sv eu prvom poluvremenu pošto je u nadoknadi TSC  izborio penal, a nakon gledanja VAR-a je Đakovac doneo izjednačenje.

Bilo je mirno na startu drugog poluvremena, kada su usledili prvi problemi za PArtiza. Belić zbog povrede nije mogao da nastavi meč, a na teren jeušao Aleksandar Šćekić, apotom je Duljaj napravio još dve izmene i u igru uveo Kalulula i Saldanju, poslednja dva pojačanja.

Saldanja je odmah po ulasku u igru iznio penal, ali je do tog trnutka sjajni Bibars Natho loše šutira i Ilić je lako zaustavio taj udarac.

To je bila uvertira u uzbuđenja koje slede.

Pantić je minut nakon ulaska u igru napravio penal,  VAR je nakon gledanja snimka potvrdio da je faul bio u kaznenom prostoru. Ovoga puta, udarac Đakovca je sjajnom paradom zaustavio Stevanović, atir minuta kasnije je Saldanja golom doneo novu prednost za crno-bele.

Mogao je nekoliko minuta kasnije Saldanja da se proslavi, kada je za delić sekunde zakasnio na pas Meniga koji je i sam imao šansu pre toga.

Delovalo je da će crno-beli doći do pobede kada je u petom minutu nadoknade Kalulu dobio i drugi žuti karton za manje od poluvremena, a TSC nakon toga izborio korner i golom Stojića uspeo da dođe do boda u čudesnom meču.

Bili su besni igrači Partizana jer su smatrali d aje sudija ranije morao d asvira kraj, ali je Dulja sprečio da dođe do većih incidenata.


Drugo poluvreme u toku: TSC – Partizan 3:3 (2:2)

(Antonić 12, Đakovac 45+5 – Natho 40, Belić 43, Saldanja 79)

Stadion: TSC Arena; Sudija: Milan Mitić;

TSC: Ilić – Antonić, Stojić, Ćalušić – Cvetković, Kuveljić, Đakovac, Stanić, Petrović – Jovanović, Pantović; Trener: Žarko Lazetić;

Partizan: Stevanović – Filipović, Marković, Ilić, Antić – Belić, Kanute – Severina, Natho, Menig – Nikolić; Trener: Igor Duljaj;


TSC - Partizan 3:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare