Foto: Starsport
Foto: Starsport

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su na stadionu „Rajko Mitić“ rezultatom 1:1 u 20. kolu Superlige Srbije.

Zvezda je bila bolji rival, imala je nešto veći posed i mnogo više puteva (14-4), ali nije uspela da slavi.

PROČITAJTE JOŠ:

Vojvodina je do prednosti došla u 25. minutu kada je mladi Uroš Kabić pogodio mrežu Borjana preciznim i snažnim šutom. Gosti su probili po levoj strani, a onda je lopta stigla do Kabića, koji nije okelvao.

Usledio je žestok odgovor crveno-belih, koji su za tri minuta stigli do izjednačenja. Gelor Kanga je proigrao Aleksandra Kataija, koji je majstorskim lobom zatresoa mrežu.

Zvezda je imala nekoliko izglednih šansi i u drugom delu utakmice, ali nije stigla do pobede i zakomplikovala je sebi borbu za titulu, iako i dalje ima veliku prednost u odnosu na Partizan.

Crveno-beli su trenutno prvi sa 54 boda, dok Partizan ima utakmicu manje i 43 poena. Vojvodina je peta sa 34 poena i do kraja sezone boriće se za plasman u neko od evropskih takmičenja.

NE PROPUSTITE:

Zvezda u narednom kolu ide na noge Voždovcu, dok će Vojvodina dočekati Kolubaru.

Izabranici Miloša Milojevića su od samog starta krenuli jako, ali nije bilo konkretnih prilika sve do devetog minuta. Pešić je iz nezgodne pozicije pokušao, ali je lopta jedva stigla do golmana koji je lagano reagovao.

Već u narednom minutu je Kanga pogodio prečku, kada je pokušao da centrira, ali je Vojvodina imala sreće. pokuašo je Kanga i sa distance, ali nije bio blizu mreže.

Naredne dve prilike propustio je Osman Bukari, pošto je iz izglednih pozicija šutirao preko gola. Prvu šansu za Vojvodinu imao je Čumić, koji je iz slobodnog udarca dobro gađao, ali je lopta prozujala iznad prečke.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Za sve što je Zvezda propustila stigla je kazna u 25. minutu preko Kabića, ali je Katai brzo odgovorio i postavio konačnih 1:1.

Do kraja prvog dela šansu je imao i Pešić, ali je sa šest metara šutirao preko gola. Ipak, sudija je digao ofsajd zastavicu, pa napadač Zvezde nije mnogo žalio.

Najbolju šansu u drugom delu utakmice imao je Mirko Ivanić. Njemu je Pešić odložio loptu na nekih desetak metara od gola, ali je Zvezdin ofanzivac prejako zategao.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crveno-beli su do kraja utakmice bili dominantni, Vojvodina je pretila iz kontre, ali golova nije bilo.

Stefan Mitrović je u jednom prilici bio sebičan, Kangva umalo iz centaršuta nije pogodio gol, a i Milan Borjan je u jednoj prilici morao da interveniše i izbaci loptu u korner.

Sve u svemu, slabo izdanje Zvezde koja nije dobro otvorila prolećni deo šampionata.

Rezultati, Superliga 20. kolo:

Petak

Kolubara – Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

Radnički – Voždovac 0:1 (0:1)

/Pantović 31 pen/

Radnički Niš – Mladost Lučani 2:1 (0:1)

/Pejović 46, Škrbić 90+1 – Jojić 40/

Crvena zvezda – Vojvodina 1:1 (1:1)

/Katai 28 – Kabić 25/

18.00 Spartak- Čukarički

Nedelja

14.30 Napredak – Partizan

16.30 Novi Pazar – TSC

18.30 Mladost GAT – Javor

Standings provided by Sofascore


Crvena zvezda – Vojvodina 1:1

(Katai 28 – Kabić 25)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd, Srbija. Gledalaca: 20.118. Sudija: A. Živković. 

Crvena zvezda: Borjan – Vigo, Dragović, Eraković, Rodić (od 46. Azarov) – Mijailović (od 62. Kangva), Kanga – Katai (od 82. Prucev), Ivanić (od 89. Milunović), Bukari (od 62. Mitrović)- Pešić. Trener: Miloš Milojević. 

Vojvodina: Carević – Đorđević, Traore, Vitas, Lazarević – Zukić, Topić – Malbašić (od 74. Milošević), Kabić (od 74. Baraj), Simić – Čumić (od 93. Milosavljević). Trener: Milan Rastavac. 

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare