EPA-EFE/LUKAS HUTER

Sve zanimljive detalje sa mečeva pročitajte u blogu Nova.rs

Fudbaleri Real Sosijedada slavili su na gostovanju Salcburgu u drugom kolu grupne faze Lige šampiona, a konačan rezultat bio je 2:0.

Golove za tim iz Španije postigli su Mikel Ojarzabal u 7. i Brais Mendez 27. minutu.

Salcburg je tek u poslednjim sekundama meča prvi put šutirao u okvir gola, pa se može reći da je zasluženo izgubio.

PROČITAJTE JOŠ:

Ceo meč za austrijski tim odigrali su srpski internacionalci Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić, dok je Petar Ratkov dobio šansu sa klupe od 45. minuta, ali nije mnogo promenio tok utakmice.

Ekspresno je ekipa iz Španije otvorila meč, a pre prvog gola propuštene su dve prilike, jedna preko Kuba, druga preko Ojarzabala.

Salcburg je preko Konatea mogao da dođe do izjednačenja već u 10. minutu, ali je napadač loše šutirao iz veoma povoljne situacije.

Kazna za to stigla je nakon kontre u 27. minutu, a do kraja poluvremena moglo je da bude i 3:0, ali je Ojarzabal propustio zicer.

Početak drugog poluvremena bio je bolji za Salcburg, kome je isprva sviran i penal u 48. minutu. Međutim, sudija Frankovski je odlučio da se konsultuje sa VAR sobom, pa je nakon gledanja snimka poništio odluku i dao znak da se igra nastavi.

PROČITAJTE JOŠ:

Imali su obe ekipe još po nekoliko šuteva i šansi, a najbolja za Salcburg viđena je u poslednjim sekundama meča, kada je jedan šut u šesnaestercu Sosijedada najpre izblokiran, dok je kod drugog intervenisao golman Remiro i otklonio opasnost.

Real Sosijedad nakon dva kola ima četiri boda i očekuje ga duel sa Benfikom u narednoj rundi.

Salcburg je ostao na tri boda iz prvog kola, dok će u narednom odmeriti snage sa Interom.

Standings provided by Sofascore

Salcburg – Real Sosijedad 0:2

(Ojarzabal 7, Mendez 27)

Stadion: Red Bul Arena, Salcburg, Austrija. Sudija: Frankovski B.

Salcburg: Šlager, Terzić, Pavlović, Sole (od 45. Baido), Dedić, Kjergard (od 45. Forson), Gurna-Duat, Gluh, Bidstrup, Šimić, Konate (od 45. Ratkov).

Real Sosijedad: Remiro, Munjoz, Le Normand (od 45. Pačeko), Zubeldia, Traore, Mendez, Merino, Zubimendi, Barenečea, Ojarzabal, Kubo.


Fudbaleri Brage napravili su pravi podvig, pošto su na gostovanju savladali Union Berlin sa 3:2 i to nakon velikog preokreta u drugom kolu grupne faze Lige šampiona.

Istorijske golove za Union Berlin u Ligi šampiona postogao je Šeraldo Beker u 30. i 37. minutu, a do poluvremena je Braga smanjila preko Niakatea.

U nastavku utakmice viđšen je veliki preokret, pošto je Bruma iskoristio asistenciju Horte i poravnao na 2:2 već u 51. minutu.

EPA-EFE/FILIP SINGER

Oba tima su nakon toga imala nekoliko prilika, istina ne baš ozbiljnih, a srpski sudija Srđan Jovanović isključio je trenera Brage Artura Žorža u 79. minutu.

Kada se činilo da će bodovi biti podeljeni, na scenu je stupio rezervista Andre Kastro, koji je sa distance pogodio u 94. minutu i doneo velika tri boda portugalskom timu.

Braga nakon dva kola ima tri boda, dok je Union ostao na nula, jer je u prethodnom kolu poražen od Real Madrida.

Standings provided by Sofascore

Union Berlin – Braga 2:3

(Beker 30, 37 – Niakate 41, Bruma 51, Kastro 90+4)

Stadion: Olimpia, Berlin, Nemačka. Sudija: Srđan Jovanović.

Union Berlin: Ronov, Doeki, Bonuči, Leite, Gosens, Tusar, Kral, Haberer, Juranović, Behrens, Beker.

Braga: Mateuš, Borha, Niakate, Satci, Mendeš, Horta, Al Musrati, Zalazar, Bruma, Banza, Djalo.

Salcburg - Real Sosijedad 0:2, Union Berlin - Braga 2:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar