Foot:REUTERS/Issei Kato

Fudbaleri Srbije izgubili su od Japana u prijateljskom meču sa 1:0, zahvaljujući pogotku Ita u 48. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je prethodno protiv Jamajke odigrala 1:1 u prvom prijateljskom meču u Japanu, gde je domaća selekcija bila drugi i poslednji rival u okviru turneje.

Sledi još samo prijateljski meč sa Katarom 1. septembra, uoči naredne dve kvalifikacione utakmice za Mundijal, protiv Luksemburga i Irske.

Meč sa Japanom nije doneo ništa Orlovima, primili su jedan pogodak i imali samo dve šanse, preko Joveljića i Makarića pred kraj prvog poluvremena.

Piksi je u nastavku samo menjao igrače i osvežavao sastav, ali se ništa nije menjalo u igri nacionalnog, doduše desetkovanog sastava. Ipak, čini se da su mnogi drugopozivci propustili priliku da dobiju neki novi poziv od Piksija.

Tok meča, Japan – Srbija 1:0

Meč je u prvih pola sata u potpunosti opravdao epitet prijateljskog, igralo se mlako i bez ozbiljne inicijative, agresivnosti, želje da se napadne, što samo svedoči o želji aktera da odu na odmor posle naporne sezone i dalekog puta.

Joveljić i Makarić su „odsečeni“, a Gudelj je jednom momentu centriranjem iz slobodnjaka nagovestio priliku, ipak, niko nije zahvatio loptu u kaznenom prostoru.

U 33. minutu, dok je jedan nač igrač ležao na travi, Japanci su krenuli u akciju i naterali Rajkovića da boksuje. Ito je jako šutirao, ali ipak nedovoljno precizno da ugrozi našeg čuvara mreže.

Dragan Stojković Foto:REUTERS/Issei Kato

Od 40. minuta, Srbija je tek stvorila dve šanse. Joveljić je sa 20-ak metara šutirao iz okreta tik preko prečke, a onda je Makarić loše zahvatio loptu kada je imao čist prostor sa leve strane.

Traljav je i spor šut bio, pa se Dragan Stojković iznervirao i bacio masku na travu, uz ljutit dijalog sa stručnim štabom.

Već u uvodnom, 3. minutu drugog poluvremena, Orlovi su pali. Ito je bio strelac, dobio je loptu na petercu i nije mogao da propusti šansu da matira Rajkovića.

U 64. minutu su Japanci dali novi gol koji je poništen zbog ofsajda, a Stojković je u međuvremenu dao šansu Gavriću, koji je ušao umesto Jovića.

Na poluvremenu, Makarića i Grujića su zamenili Petković i Vulić, ali Srbija nije promenila ritam igre.

Sličan ritam viđen je i do kraja, pa je ostalo sve na minimalcu Japana, a minutažu su još imali Čestić i Ilić.

Japan – Srbija 1:0

(Ito 48)

Srbija: Rajković, Pavlović, Spajić, Mitrović (od 72. Čestić), Terzić, Maksimović (od 78. Ilić), Grujić (od 46. Petković), Gudelj, Jović (od 58. Gavrić), Joveljić, Makarić (od 46. Vulić)

Japan: Gonda, Ueda, Muroja (od 65. Jamane), Nagatomo (od 82. Ogava), Taniguči, Morita, Kamada, Minamino (od 82. Haraguči), Furuhaši (od 46. Onaivu), Hašimoto (od 46. Kavabe), Ito (od 76. Asano).

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare