Velika pobeda crno-belih

Fudbaleri Partizana savladali su Keln u meču 4. kola Lige konferencija rezultatom 2:0 i napravili veliki korak ka evropskom proleću.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-beli su u meč ušli osokoljeni pobedom iz Nemačke, kada je Svetozar Marković postigao jedini pogodak za 1:0, a mogli su crno-beli do gola nakon samo sedam minuta igre u Humskoj.

Sjajan prodor Dijabatea i pas za Kvinsija Meniga, Holanđanin se izborio za prostor, raspalio, ali je Švabe uspeo da zaustavi njegov pokušaj.

Nakon što su oba tima imala još po jednu šansu, kada su ponovo Menig i Škiri razmenili po šut sa distance, dogodio se prelomni trenutak susreta.

Hubers je pokušao da spreči da lopta izađe u aut, očajno je ispucao, Dijabate uspeo da je „ukrade“ i veoma lepim udarcem pogodi gol rivala.

Usledio je haotičan period, pošto je meč prekidan čak dva puta zbog baklji, a posle drugog sudija je igrače poslao u tunel, dok je publici saopšteno da će meč biti prekinut ukoliko se ponovi još jednom isti prekršaj.

Prvi deo igre produžen je za deset minuta, ali promene rezultata nije bilo, kao ni u drugom delu sve do 52. minuta, kada je Slobodan Urošević centrirao, a Rikardo glavom pogodio za 2:0.

To je bio i konačan rezultat meča, do kraja je Keln u nekoliko navrata tek naterao odbranu Partizana da interveniše, pa su crno-beli zabeležili veliku pobedu i stigli do 8. boda, ispred Nice sa 5, Kelna sa 4 i Slovackog sa 1.


Partizan – Keln 2:0

(Dijabate 15, Rikardo 52)

Stadion: Partizana; Sudija: Roj Rajnsrajber

Partizan: Popović, Urošević, Vujačić, Marković, Filipović, Traore, Belić (od 61. Fejsa), Dijabate, Menig (od 69. Andrade), Natho, Gomeš

Keln: Švabe, Šmic, Pedersen (od 73. Huseinbašić), Hubers, Soldo, Martel, Kajnc, Hektor, Adamjan (od 65. Majna), Škiri, Dijec (od 46. Tiges)

Standings provided by Sofascore


Partizan - Keln 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare