Foto: FSS

Futsal reprezentacija Srbije poražena je od Portugala na startu Evropskog prvenstva sa 4:2.

Oslabljeni srpski tim je imao svoje šanse, imao je i vođstvo tokom prvog poluvremena, a kada je ponestalo energije i desili su se propusti, Portugal je to sankcionisao.

PROČITAJTE JOŠ:

Portugalci su pokazali zašto su evropski i svetski prvaci, jer su u razmaku od 40 sekundi u 26. i 27. minutu slomili otpor našeg tima.

U njegovoj igri nije bilo proboja po bokovima, niti mnogo sigurnosti u odbrani, pa se sve svodilo na agresivnost i presing u napadu.

Čim se tu popustilo, a Portugal je preuzeo loptu, nastali su problemi i preokret, a Srbija posle poraza čeka meč sa Ukrajinom (23. januar, 14.30 h).

Srbija je već u drugom minutu povela protiv Portugala. Rakić je zaslužan za to što je ušao u golmanski prostor, snašao se i iznudio penal, pa je Pršić zakucao loptu iz sve snage u mrežu Portugalaca za 1:0. Prethodno je i Stojčevski pokazao koliko će Srbija agresivno startovati pošto presingom pritiska odbranu rivala.

Bolja igra srpskog tima nastavljena je i u narednih pet, šest minuta, pa su momci u crvenim dresovima došli do drugog gola.

Ponovo je strelac kapiten Pršić, koji je špicem zakucao loptu u mrežu, nakon što je Stojčevski uzeo loptu Portugalcima i promašio zicer.

Prethodno je i Denis Ramić imao veliku šansu, pa je prednost posle njegovog driblinga i šuta preko gola, mogla da bude i ubedljivija.

Portugalci su smanjili zaostatak u 11. minutu kada je Kocić pogrešio u dodavanju, Pauleta je dobio munjevitu loptu pred golom, iz prve je šutirao u bliži ugao i nije pogrešio za 2:1.

U smiraj prvog poluvremena Portugal je kaznio još jednu sporiju reakciju srpskog tima. Igrao se 19. minut kada je u duelu ispao Pršić, Pani je dobio loptu od Zikija po dijagonali i pogodio je rašlje gola Srbije za 2:2.

Strahinja Petrov je ubrzo malo razmrdao Srbiju šutem sa strane, ali udarac u bliži ugao dobro brani golman rivala.

Portugalci su na startu drugog poluvremena preuzeli terensku inicijativu, jedan pokušaj je imao Pani sa distance i pucao je pored gola.

Denis Ramić je ubrzo šutirao posle dobrog driblinga udesno, odbranili su se rivali, a Pani je ciljao izdaleka preko prečke.

Međutim, onda je u svega 40 sekundi igre Srbija primila dva gola. Ziki je odložio loptu na stranu, Afonso se našao pred srpskim golom, dobio je loptu sa boka i pospremio je u mrežu Momčilovića za 3:2 u 26. minutu.

Foto: FSS

Nije mnogo prošlo, a Žezus je na levoj strani prihvatio loptu iz odbrane, dao se u trk i uz slabu reakciju golmana Srbije, postigao još jedan pogodak za Portugal – 4:2.

Momčilović je u 37. minutu odbranio zicer Sesilija, kome je u kontri na tri metra ispred gola, loptu spustio Pauleta.

Meč je i bez tog pogotka Portugala bio rešen, a Srbija se nada da će protiv Holandije i Ukrajine uspeti da se izbori za jedno od dva mesta koja vode dalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Golovi sa utakmice Gana – Komorska Ostrva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar