Napredak vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Zvezda slavila protiv Napretka.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak na gostovanju 1:0 u okviru 17. kola Superlige Srbije i tako došli do važne pobede nakon neuspeha u Ligi šampiona (poraz od Jang Bojsa u Švajcarskoj 2:0 čime je Zvezda i zvanično izgubila šansu da se nađe u nokaut fazi nekog od Evropskih takmičenja).

Pročitajte još

Ponovo su se mučili crveno-beli, kao i mnogo puta ove sezone, i još jednom su došli do pobede. Zvezda je sada druga na tabeli domaćeg šampionata sa 43 boda, tri manje u odnosu na Partizan.

Jedini gol na utakmici postigao je Piter Olajinka u sedmom minutu na asistenciju Jovana Mijatovića.

Imala je Zvezda još nekoliko prilika da duplira prednost. Osman Bukari nije uspeo da iskoristi šansu u 14. minutu, potom je i Mijatović zapretio šest minuta kasnije, ali je njegov šut izblokiran.

I Napredak je mogao do gola u prvom delu. Čak tri puta su šutnuli domaći u samo par sekundi tokom 44. minuta, dva puta su igrači Zvezde uspeli da izblokiraju rivale a jednom je lopta prozujala pored stative. Nedugo potom i Zličić je propustio odličnu priliku sa ivice kaznenog prostora, poslavši loptu visoko preko prečke.

Zvezda je imala samo jedan šut u okvir gola u prvom delu utakmice.

U nastavku, bilo je vrlo malo dešavanja. Uglavnom smo gledali dodavanja gostiju na sredini terena, bez mnogo napada. Bukari je imao ozbiljnu šansu u 73. minutu, ali ponovo nije uspeo da je realizuje, a nakon njega je i Hvang Hi-Čan mogao da se upiše u listu strelaca.

Napredak je nakon ovog poraza ostao na 12. mestu sa 17 bodova.

Standings provided by Sofascore

Napredak – Crvena zvezda 0:1

(Olanjinka 7)

Stadion: Bagdala; Sudija: Jovan Šegrt

Napredak: Bajić – S. Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović – Jović, Krstić – Đ. Jovanović, Zličić, Ljubomirac – Stanojlović

Crvena zvezda: Glazer – Nedeljković, Điga, Spajić, Nikolić – Mijailović – Bukari, Hvan, Kraso, Olajinka – Mijatović

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)