Mrkela i Stanković o pojačanjima i prelaznom roku
Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde završili su pripreme na Divčibarama i očekuje ih druga faza pred novu sezonu, koju će obaviti u Staroj Pazovi.

Novi-stari šampion Srbije pripremaće se u Kući fudbala FSS, umesto u Vrnjačkoj Banji, kako je prvobitno planirano. Što se tiče pojačanja, do sada su stigli Srđan Spiridonović i Aleksandar Katai, sa pozajmice je vraćen Stefan Hajdin, a zbog koronavirusa prelazni rok trajaće duže nego što je uobičajeno.

Kako su protekle Zvezdine pripreme na Divčibarama, šta očekuje crveno-bele u bliskoj budućnost, kao i po pitanju transfera, odgovarali su trener Dejan Stanković i Mitar Mrkela, sportski direktor.

Sportski direktor je najpre govorio o slučaju Matea Garsije, ali i drugih fudbalera.

Garsija je sa nama u Staroj Pazovi, imali smo ponudu iz Argentine, bili smo zadovoljni ponudom, ali Garsija ne želi da napušta Evropu. Boaći ulazi u maksimalni trenažni proces, mislim da će u punom obimu rada biti za šest, sedam dana. Pavkov ima zabranu udarca glavom i dalje, tu je sa nama, ali ne trenira u punom obimu“, rekao je Mrkela.

On je potom odgovorio i na pitanje šta će biti sa tim igračima:

„Ako ih prodamo, u redu, ako ne, računamo na njih“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Stanković je govorio o broju napadača koje ima na raspolaganju.

„Ne zabrinjavaju me. Ko ne ode, on je igrač Zvezde i tako ćemo se ponašati prema svakom igraču. Tržište diktira ko će i kad, i da li otići. Svako na treningu konkuriše za mesto u timu. Ne brine me forma špiceva, znam šta radimo i šta smo prešli od 11. jula do sada. Odigrali smo dve priajteljske utakmice, i za treću unapred kažem da me ne brine da izgledaju spektaklularno, jer je nemoguće. Mnogo pošteno rade i na meču ne možeš da budeš lagan. Bitno da se polako sprovodi ono sa treninga, ko hoće da vidi-vidi, ko neće, ne mora. Znam šta momci rade… Igramo na svaka tri dana, polako hvatamo formu i navikavamo na napore na svaka tri dana. Utakmica na oko lepa mi nije važna, već da se primenjuju zahtevi“, rekao je Stanković.

Tema medija u poslednjim danima bio je slučaj levog beka Jurčevića iz Olimpije.

„90% stvari nisu istina što se pišu. Zvezda ne traži levog beka, a imaćemo spremnu reakciju ako se pojavi potreba za nekim igračem na određenoj poziciji“, rekao je Mrkela.

O tome je govorio i Stanković.

„Ako smo vratili Hajdina, da li je logično da tražimo levog beka? Ne. Prelazni rok je do 30. septembra, biće raznih ideja, skauting radi otkako sam došao. Imamo i špiceva i veznih i štopera, ali tržište diktira kada i da li nešto može da se ostvari. Imamo jasnu sliku šta ako, sve radimo planski, imamo strljenja. Čujem se i sa Sinišom, u Italiji je sve mirno, normalno i ovde da je zatišje“, istakao je Stanković.

Mrkela je govorio i o statusima Dejana Melega i Erika Jirke.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Blizu smo da raskinemo ugovor sa Melegom, možda se realizuje i danas. Postoje interesovanja za Jirku i za transfer i za pozajmicu, videćemo šta će biti“.

Stanković se vratio na Hajdina i istakao da za njega ovo nije nova sredina, ali su novi ljudi.

„Sigurno je da su zahtevi drugačiji nego gde je bio. Računam na njega, tu je i ekipi. Još dva kvalitetna igrača, Kataija dobro znate, momak je mnogo jak na lopti, strašnu viziju fudbala ima, može da iznenadi saigrače loptama koje neverovatno deli. Ogromno pojačanje. Spiridonović je hitar, brz, igra s obe noge, interesantno pojačanje za Crvenu zvezdu“, ocenio je Stanković.

Upitan da prokomentariše navode o tome da je Zvezda zainteresovana za Andersona iz Familikaa, rekao je da nikada nije govorio o imenima koja treba da dođu u Zvezdu.

Stanković je rekao i da skauti Zvezde prate pedesetak igrača, te da procenjuju da li odgovaraju timu ili ne.

„Dok imamo naše igrače, nije korektno pričati o drugim imenima“, istakao je Stanković.

Objavljeno je i da će na pozajmicu u Grafičar ići će omladinci Matić, Blagojević, Mitrović i Babić, mladi golman Čupić u Zlatibor, kao i Stojić, a Pantović u Voždovac.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

O ciljevima govorio je Stanković:

„Zvezda ne bira, ideš da uzmeš maksimum uvek. Bio bih zadovoljan Evropom. Radimo i težimo ka tome. Dosta stvari mora da se složi, i forma, i žreb, gde igramo, bez publike ili sa… Treba imati dosta sreće, što je Zvezda, realno i iskreno, sreća bila ozbiljan faktor u nekim utakmicama. Priželjkujem nekih 10 odsto te sreće i bio bih prezadovoljan. Bio bih zadovoljan, delimično, 80 odsto, i da više niko ne dođe, iskreno, da ne lažem“.

Na pitanje šta se dešava sa Sanogom, Stanković je najpre „kucnuo u drvo“.

„Ozbiljno pojačanje. Znam da sam možda i malkice dobijao kritike što nije igrao ranije, ali to je da bih ga sačuvao za sve što sada sledi. Polako se vraća u ritam utakmica, to mu je falilo. Zadovoljan sam stvarno, iskusan je, dobro stoji na terenu, lider… Zvezda kao klub treba takvog igrača i on može da odgovori zahtevima kluba“.

Upitan da li postoji zasićenje kod fudbalera koji su tu po nekoliko godina, Stanković je rekao da ne veruje u to.

„Možda ima istine, ali dosta radimo na tome, ja sam gladan i gledam da to prenesem na igrače. Zvezda zahteva uspehe. AKo je neko prezasićen i nema motvi da se bori za grb i dres, reagovaću sa užitkom. Toga sada nema. Napravili smo ozbiljan tim. Igralo je više od 20 igrača… To je namenski urađeno, i zato nema kontinuiteta, bila je i korona u sredini… Ako neko nije gladan, reagovaću sa užitkom“.

Defanzivac Nemanja Milunović je istakao da Stanković prenosi energiju na sve igrače.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Imamo potpunu podršku i vetar u leđa, igrači su gladni pobeda i nastavljamo da radimo na tome“, rekao je Milunović.

Što se tiče početka prvenstva, Mrkela je rekao da nije čuo da postoje najave pomeranja starta.

„Pričamo o raznim scenarijima i moramo da budemo spremni za sve što se bude dešavalo po pitanju korone u narednom periodu“, naveo je Mrkela.

Milunović je govorio o mogućnosti da tribine budu prazne.

„Fudbal se igra zbog navijača i tih emocija, nije isto sa navijačima i bez njih, pogotovo na Marakani. Ne zna se gde ćemo igrati te kvalifikacije, sve pomalo izgleda kao termin malog fudbala. Ipak, profesionalci smo, uklopićemo se u svaku situaciju i naći ćemo uvek motiv više“, naveo je Milunović.

Stanković je govorio i o mladim fudbalerima.

„Krstović, Radulović i Eraković ostaju sa prvim timom i konkurišu za mesto. Oni su i bonus igrači, ’99. godište, tako da sigurno ostaju“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar