Foto: EPA-EFE/Leszek Szymanski POLAND OUT

Rešena drama u grupi F.

Iako je u najavi delovalo da bi moglo da bude drame, Real Madrid i Lajpcig su ubedljivim pobedama obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona u grupi F.

Real je na svom terenu pobedio Seltik sa 5:1 i tako osigruao prvo mesto u grupi. Prva dva gola su pala sa bele tačke na samom startu meča kada su prvo Modrić u 6. i Rodrigo u 21. minutu doneli prednost Realu. Oba puta je kazneni udarac dosuđen zbog igranja rukom.

U nastavku su goste dotukli Asensio, Vinisijus i Vlaverde evrogolom čime je Real sa 13 bodova osvojio prvo mesto u grupi. Seltik je na kraju samo smanjio preko Žote iz slobodnog udarca.

Sa druge strane Lajpcig je u direktnom okršaju za drugo mesto razbio Šahtjor koji kao domaćin igrao u Poljskoj sa 4:0 i otklonio sve dileme oko plasmana.

Nkunku je načeo ukrajinski tim u 8. minutu, a sve je bilo rešeno u nastavku kada su golove postigli Silva, Soboslaj i Olmo.

Lajpcig je tako kao drugoplasirani sa 12 bodova prošao u osminu finala, dok će Šahtjor u nastavku igrati u Ligi Evrope.

Ušao je Šahtjor sa imperativom pobede i prilikom da se plasira u osminu finala, ali su gosti bolje otvorili meč. Krenuo je Lajpcig ofanzivno sa željom da golom značajno olakša sebi situaciju.

Posle jednog solidnog napada, usledio je gol već u osmom minutu. Verner je bio u polušansi, iskosa sa leve strane i snažno šutirao, a njegov udarac je odbranio golman Trubin. Na njegovu nesreću, najbolje je reagovao Nkunku i doveo goste u prednost od 1:0.

Standings provided by Sofascore

To je čini se odredilo dalji tok meča, pošto je pogodak potpuno isekao domaće.

Nije bilo mnogo šansi do kraja prvog polvremena,a Nemački tim je kontrolisao prednost iako je ostao bez Vernera koji se povredio.

U nastavku je sve brzo bilo gotovo.

Iako su domaći krenuliu ofanzivno, sa željom da što pre izjednače, usledio je hladan tuš.

Posle akcije u kojoj je lopta kružila kroz kazneni domaćih i čudno letela, i na kraju došla do spretnog Silve koji je sa dva metra ugurao u mrežu

Otvorio se poptuno demoralisani Šahtjor i usledila je kanonada. Prvo se posle sjajnog kontranapada u strelce upisao i Soboslaj, da bi posle prelepe akcije Dani Olmo povećao na velikih 4:0.

Do kraja su obe ekipe spustile ritam i čekale kraj meča pa je to bio i konačan rezultat.


Šahtjor – Lajpcig 0:4 (0:1)

(Nkunku 10, Silva 50. Soboslaj 62, Olmo 68)

Stadion: Vojska Poljske, Varšava; Sudija: Majk Oliver

Šahtjor: Trubin, Mihaljčenko, Mtvienko, Bondar, Konoplja (od 59. Tejlor), Stepanenko, Sudakov (od 59. Đurasek), Mudrik (od 81. Totovicki), Bondarenko (od 89. Kriskiv), Petrijak, Traore (od 59. Sikan)

Lajpcig: Blasvič, Raum (od 67. Halstenberg), Gvardiol, Orban, Simakan (od 67: Henriks), Verner (od 19. Verner), Kamp, Šlager (od 74. Dialo), Soboslaj (od 67. Soboslaj), Silva, Nkunku


Ni u Madridu nije bilo nikakve neizvesnosti. Real Madrid je morao da pobedom reši pitanje prvog mesta i to je uradio uprkos činjenici da na terenu nije bilo Benzeme. Već u 6. minutu su gosti igrali rukom u kaznenom prostoru, a Modrić sa bele tače bio neumoljiv i najvaio kanaonadu domaćih. Već u 22. minutu je sve bilo rešeno. Još jednom su gosti igrali rukom u kaznenom prostoru, aovoga je puta morao da interveniše i VAR. Precizan je tada bio Rodrigo.

U nastavku su domaći samo dovršili posao. Prvo je Asensio povećao na 3:0, Vinisijus je postigao četvrti, a krunu na sjajnu igru je stavio bombom Valverde. Seltik je do kraja uspeo prelepim golom iz slobodnog udarca da smanji preko Žote za oproštaj od Evrope.


Real Madrid – Seltik 5:1 (2:0)

(Modrić 6p, Rodrigo 22p, Asensio 51, Vinisijus 61, Valverde 71, Žota 84)

Stadion: Santjago Benabeu: Sudija: Stefani Frapart

Real Madrid: Kurtoa, Mendi, Alaba (od 66. Fernandez), Militao (od 73. Valjeho), Karvahal (od 64. Vaskez), Modrić (od 66. Sebaljos), Kros, Valverde, Vinisijus (od 64 Benzema), Rodrigo, Asensio

Seltik: Hart: Tejlor, Stafelt, Jenc, Juranović. O’Rajli, Moj (od 64. Turnbul), Abada, Hatate (od 84. Abildgard), Maeda (od 64. Hakšabanović), Furuhaši (od 63. Đakumakos)


#social-embed_1

Grupa F, mečevi odluke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar