Robert Levandovski; Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Fudbaleri Bajerna savladali su Barselonu u meču 1. kola Lige šampiona rezultatom 3:0 uz dva gola Roberta Levandovskog, dok je jedan postigao Tomas Miler.

PROČITAJTE JOŠ...

Meč u Kataloniji trebalo je da bude spektakl večeri, i slutilo je na samom početku da če biti tako. Robert Levandovski je zaustavljen u poslednjem trenutku pre nego što je zatresao mrežu domaćina, par trenutaka kasnije Luk De Jong je šutirao, ali je izblokiran, kao i šut Liroja Sanea.

Od tog trenutka Bajern je preuzeo inicijativu i posle 20 minuta igre krenuo znatno ofanzivnije. Propustili su dobre šanse Liroj Sane, i to nakon prelepe odbrane Ter Štegena, koji je volej uspeo da odbije jednom rukom, dok je Musijalin šut Pike zaustavio u poslednjem momentu lepim klizežim startom.

Ipak, u 33. minutu nije bilo spasa za Katalonce. Tomas Miler je dobio loptu na oko 40 metara od gola rivala, prišao na oko 25, šutirao, ona pogodila Erika Garsiju u leđa i završila u mreži nemoćnog Ter Štegena, koji je već krenuo ka suprotnom uglu.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika. Početkom drugog dela Barselona je krenula nešto ofanzivnije, ali je bolje šanse imao Bajern. Mašili su Liroj Sane, Musijala, ali je upravo nakon njegovog šuta i pogođene stative lopta stigla do Levandovskog, koji je ispred defanzivaca Barselone prosledio loptu u prazan gol.

Od tog trenutka Bajern je „stao na loptu“, pa je Barselona imala nešto više loptu u posedu, ali uprkos tome nisu uspevali da ugroze Nojera.

Sa druge strane, Ronald Kuman je odlučio da na teren pošalje nekoliko tinejdžera, pa su Gavi, Balde i Demir dobili više od pola sata da pokažu umeće, što se i videlo reakcijom publike koja se probudila.

Ipak, Bajern je uspeo da dođe i do trećeg gola, i to ponovo nakon odbitka posle šuta Gnabrija. Ponovo je Levandovski bio na pravom mestu, nakon driblinga pogodio mrežu i potvrdio trijumf svog tima.

Barselona – Bajern 0:3 (0:1)

(Miler 33, Levandovski 56, 85)

Stadion: Nou Kamp; Sudija: Majkl Oliver (Engleska); Poseta: Oko 20.000

Barselona: Ter Štegen, Arauho, Garsija (od 66. Mingeza), Pike, Serđi Roberto (od 59. Demir), Buskets (od 59. Gavi), Đordi Alba, F. De Jong, Pedri, L. De Jong (od 66. Kutinjo), Depaj

Bajern: Nojer, Dejvis, Šule (od 82. Stanišić), Upamekano, Pavar (od 66. Ernandez), Kimih, Musijala (od 70. Gnabri), Gorecka, Miler (od 82. Sabicer), Sane (od 82. Koman), Levandovski

U ostalim utakmicama Juventus je sa 3:0 slavio protiv Malmea, Viljareal i Atalanta su podelili bodove (2:2), Čelsi je golom Lukakua slavio protiv Zenita, dok su golovi poništeni Dinamu iz Kijeva protiv Benfike, odnosno Lilu protiv Volfsburga, pa su te utakmice završene bez golova.

Liga šampiona, 1. kolo

Utorak

Grupa E:

Barselona – Bajern 0:3

(Miler 33, Levandovski 56, 85)

Dinamo Kijev – Benfika 0:0

Grupa F:

Jang Bojs – Mančester junajted 2:1 (0:1)

(Ngamaleu 66, Sjebačeu 90+5 – Ronaldo 13)

Viljareal – Atalanta 2:2 (1:1)

(Trigeros 39, Groneveld 73 – Frojler 6, Gosens 83)

Grupa G:

Sevilja – Salcburg 1:1 (1:1)

(Rakitić 42 penal – Sučić 21 penal)

Lil – Volfsburg 0:0 (0:0)

Grupa H:

Čelsi – Zenit 1:0 (0:0)

(Lukaku 69)

Malme – Juventus 0:3 (0:3)

(Aleks Sandro 23, Dibala 44 penal, Morata 45+1)

Sreda

Grupa A:

Mančester siti – Lajpcig 21.00

Briž – PSŽ 21.00

Grupa B:

Liverpul – Milan 21.00

Atletiko Madrid – Porto 21.00

Grupa C:

Bešiktaš – Borusija D. 18.45

Sporting – Ajaks 21.00

Grupa D:

Šerif – Šahtjor 18.45

Inter – Real 21.00

90′ Kraj u Kataloniji

Bajern je slavio sa 3:0.

85′ Levandovski nastavlja teror, Bajern vodi 3:0

Oduzeli su loptu igrači Bajerna, ona stigla do Gnabrija koji je pogodio stativu, lopta se odbila do Levandovskog koji je nakon driblinga i uz ponovo odbitka od jednog od igrača domaćeg sastava došao do svog drugog gola.

83′ Gosens izjednačio u Španiji

Sedam minuta pre kraja Gosens je uspeo da pogodi mrežu rivala i poravna na 2:2

Gol Romelua Lukakua (Čelsi – Zenit 1:0)

73′ Preokret Viljareala

Groneveld je doneo preokret u Španiji ekipi Viljareala.

69′ Lukaku nastavlja da teroriše golmane, Čelsi vodi 1:0

Uspeli su „plavci“ da slome otpor Zenita, a strelac je bio Romelu Lukaku, po mnogima najbolji napadač evropskog fudbala uz Roberta Levandovskog u ovom trenutku. Lukaku je glavom centaršut Aspilikuete pretvorio u prednost za aktuelnog šampiona „starog kontinenta“.

69′ Kutinjo zamalo prepolovio vođstvo

Zaigrali su Katalonci znatno bolje u drugom delu, navijači plus četiri nova fudbalera doprineli su kvalitetu, a Brazilac došao do pozicije za šut i zamalo prebacio gol sa oko 20 metara. Odmah potom Musijala je napustio igru, a šansu dobio Gnabri.

66′ Izmene u oba tabora
Pavara je zamenio Ernandez u Bajernu, dok je Mingeza u Barseloni ušao umesto Erika Garsije, a Kutinjo Luka De Jonga.

Gol Alvara Morate (Malme – Juventus 0:3)

Gol Roberta Levandovskog (Barselona – Bajern 0:2)

59′ Dvostruka izmena Barselone

Busketsa je zamenio mladi Gavi, Serđija Roberta Jusuf Demir. Kuman je izvukao dvojicu veterana, na teren poslao tinejdžere.

56′ Levandovski, 2:0

Šutirao je Musijala, pogodio stativu, lopta posle odbitka stigla do Poljaka koji je odličnom reakcijom praktično kramponima sporveo loptu u gol.

52′ Veliki promašaj Sanea

„Promešao“ je odbranu Barselone, šutirao odlično, ali je Ter Štegen nogom uspeo da spreči pogodak.

48′ Poništen prvi gol u drugih 45 minuta

Džonatan Dejvid je zatresao mrežu Volfsburga, ali je lopta tokom akcije napustila igralište, pa je nakon VAR provere taj pogodak poništen.

Počelo je drugo poluvreme na utakmicama 1. kola Lige šampiona!

45′ Poluvreme na svih šest utakmica

Nakon prvih 45 minuta Bajern vodi protiv Barselone 1:0, Juventus je ubedljiv u Švedskoj (3:0), Viljareal i Atalanta su postigli po gol, dok je na utakmicama Čelsi-Zenit, Dinamo Kijev – Benfika i Lil – Volfsburg rezultat 0:0.

Luda završnica u Švedskoj, Juventus vodi 3:0

Morata je prvo iznudio penal, a samo minut kasnije praktično je rešio pitanje pobednika, pošto se i upisao u strelce, te tim iz Torina ima tri pogotka viška.

Juventus vodi sa 2:0

Fauliran je Alvaro Morata, Dibala je preuzeo odgovornost, zatresao mrežu, tim iz Torina ide ka pobedi protiv Malmea.

Gol Trigerosa za izjednačenje (Viljareal – Atalanta 1:1)

Gol Tomasa Milera za vođstvo Bajerna protiv Barselone (1:0)

39′ Izjednačenje u Španiji, Trigeros poravnao 

Za uspeh na fudbalskom terenu potrebno je biti u pravom mestu u pravo vreme, a vezista Viljareala uspeo je upravo u tome, doneo svom timu poravnanje.

33′ Bilo je pitanje trenutka, Bajern vodi

Napadali su Bavarci, imali znatno više prilika od domaćina, ali nisu imali sreće ili bi Katalonci uspevali da u poslednjem trenutku spreče pogodak. „Kocka sreće“ se promenila u 33. minutu, kada je Tomas Miler šutirao sa ivice kaznenog prostora, Ter Štegen „bio na lopti“, ali je ona na putu ka mreži pogodila Garsiju u leđa i završila iza leđa nemačkog čuvara mreže na golu Blaugrane.

Gol Aleksa Sandra za prednost Juventusa protiv Malmea (1:0)

27′ Karambol u kaznenom prostoru, Pike sprečio pogodak 

Musijala je imao odličnu priliku, dobro i šutirao, ali je Pike uspeo da klizećim startom u poslednjem trenutku spreči da lopta završi u golu.

23′ Gol u Švedskoj, Aleks Sandro doneo vođstvo Juventusu

Defanzivac Juventusa poleteo je kroz vazduh i u padu poslao loptu u mrežu domaćeg sastava. Prethodno, centrirao je Bentankur.

Gol Frojlera za prednost Atalante nad Viljarealom (1:0)

19′ Velika šansa za Barselonu, Ter Štegen sprečio gol

Pala je lopta na nogu Saneu koji je uhvatio volej, šutirao, lopta krenula pod prečku, ali je Ter Štegen atraktivnom odbranom uspeo da spreči da ona završi u mreži.

13′ Nema golova, ima sjajnog fudbala

Ni Barselona ni Bajern nisu imali ozbiljnije šanse. Najopasnije pred golom Nojera bilo je nakon prodora Luka De Jonga, koji je izblokiran, dok sa druge strane Levandovski nije uspeo da se izbori sa defanzivcima rivala. Ipak, oba tima su krenula ofanzivno, pa nas bez sumnje očekuje odlična utakmica.

6′  Imamo i prvi pogodak, Atalanta vodi protiv Viljareala

Remo Frojler je u 6. minutu postigao gol, pa njegova ekipa stigla do brzopotezne prednosti. Malinovski je dobro probio, centrirao, ali je njegov centaršut odbijen. Zapata je uspeo da dođe do odbitka, sačuva loptu, uposli Frojlera, koji je loptu zakucao u gol.

1′ Utakmica u Španiji je počela

Pored nje, pratićemo razvoj situacije na ostalih pet utakmica koje su počele u 21 čas.

Dobrodošli na prenos meča 1. kola Lige šampiona između Barselone i Bajerna iz Minhena na portalu Nova.rs! Tokom njenog trajanja obaveštavaćemo vas i o ostalim rezultatima. 

20:50 Spektakularni mečevi od 18:45

U ranijem terminu od 18:45 odigrana su dva meča, i oba su bila u najmanju ruku spektakularna. Sevilja i Salcburg su podelili bodove (1:1), uz čak četiri viđena penala. Sevilja je svoj jedan iskoristila preko Rakitića u 42. minutu, dok je Salcburg imao tri šanse da sa bele tačke dođe do pogotka, ali su iskoristili samo jednu.

Sa druge strane, Mančester junajted je vodio golom Kristijana Ronalda, potom ostao sa igračem manje nakon grubog starta Van Bisake, da bi Jang Bojs preokrenuo u nastavku meča i došao do trijumfa u poslednjim trenucima.

Bonus video: Novak Đoković izjava posle finala US Opena

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar