Inter - Liverpool
Inter - Liverpool Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Liverpula savladali su Inter sa 2:0, dok je Bajern u poslednjim trenucima došao do remija na gostovanju Salcburgu, 1:1, u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Prvi je u Milanu pripretio Inter, i to preko Lautara, čiji udarac sa ivice kaznenog prostora je završio pored gola Alisona Bekera u 5. minutu. Tri minuta kasnije Mohamed Salah je dobio loptu nakon presečenog pasa na polovini Intera, oprobao šut, ali je izblokiran. U nastavku akcije probao je i Tijago Alkantara, ali je njegov šut otišao preko prečke, iako je lopta „zaradila“ veoma čudan felš i mogla da iznenadi Samira Hadnanovića.

PROČITAJTE JOŠ...

U nastavku meča Inter je u 16. minutu preko Hakana Čalhanoglua mogao da dođe do prednosti, ali je njegov šut sa peterca završio na prečki. Potom je Sadio Mane probao makazicama u 23. minutu, u 30. je Trent Aleksander Arnold zamalo bio neprecizan na isteku pola sata igre, a u 35. je Konate odreagovao na vreme i sprečio da lopta stigne do Edina Džeka sjajnim klizećim startom. Poslednja šansa u prvom poluvremenu viđena je pet minuta pre njegovog kraja, kada je Čalhanoglu centrirao a Škrinijar sjajno skočio i glavom poslao loptu u suprotan ugao, ali nije imao sreće, pošto je lopta završila pored gola već savladanog Alisona Bekera.

Drugi deo započeo je velikom inicijativom Intera koji je zaređao nekoliko sjajnih prilika, pre svega je bio u centru pažnje Edin Džeko, kom je poništen gol, potom je i jednu loptu za Damfrisa veoma loše poslao, pa je odbrana „redsa“ uspela da otkloni opasnost, da bi u 75. minutu usledio „hladan tuš“.

Inter - Liverpool
Inter – Liverpool Foto:REUTERS/Alessandro Garofalo

Centrirao je Robertson iz kornera, sjajno skočio Firmino, zakačio loptu glavom i poslao je u drugi ugao gola „neroazura“. Poslednju veliku priliku za Inter promašio je Ivan Perišić malo po primljenom golu, pošto je njegov udarac sa 20 metara iz odbitka otišao zamalo preko gola.

Ubrzo je stigla nova kazna, Salah je uspeo da jednu loptu u gužvi prosledi ka golu, ona zakačila nekoliko igrača i završila u mreži, čime je kompletirano osam minuta iz horora za domaći sastav, koji će na jednom od najtežih gostovanja u evropskom sportu morati da juri minus od dva gola.

Salzburg - Bayern
Salzburg – Bayern Foto:Tanjug/AP Photo/Alexandra Beier

Bajern je u meč protiv Salcburga ušao kao veliki favorit, ali i u nešto lošijem raspoloženju zbog katastrofe protiv Bohuma, no u 21. minutu je „pukla“ kontra koju je Adamu rešio savršenim udarcem koji je završio u mreži gostiju iz Bavarske. Nije Bajernu pomoglo ni deset šuteva ka golu rivala, pošto su na poluvreme otišli sa golom minusa.

U nastavku meča krenuli su Bavarci po preokret, ali su strepeli sve do poslednjeg minuta kada je Kingsli Koman doneo poravnanje, pa će za sedam dana u Minhenu biti „ista meta, isto odstojanje“.

Inter – Liverpul 0:2 (0:0)

(Firmino 75, Salah 83)

Stadion: Đuzepe Meaca (Milan); Sudija: Simon Marčinjak

Inter: Handanović, Škrinijar, De Fraj, Bastoni, Damfris, Vidal, Brozović, Hakan Čalhanoglu, Perišić, Martinez (od 70. Sančez), Džeko

Liverpul: Alison, Robertson, Van Dajk, Konate, Aleksander Arnold, Eliot (od 59. Keita), Fabinjo (od 59. Henderson), Tijago Alkantara, Mane (od 59. Dijaz), Salah, Diogo Žota (od 46. Firmino)

Salcburg – Bajern Minhen 1:1 (1:0)

(Adamu 21 – Koman 90)

Stadion: Salcburg; Sudija: Majkl Oliver

Salcburg: Ken, Kristensen, Sole, Veber, Ulmer, Kapaldo, Kamara, Sejvald, Aronson, Okafor (od 12. Adamu), Adejemi

Bajern: Ulrih, Ernandez, Šile, Pavar, Toliso, Kimih, Koman, Miler, Gnabri, Sane, Levandovski

Kraj na oba terena

Liverpul je slavio sa 2:0, dok je Bajern uspeo da se izvuče i poravna na 1:1.

90′ Bajern „kroz iglene uši“, Koman sprečio iznenađenje 

Nisu Bavarci uspeli da tokom drugih 45 minuta dođu do pogotka iako su napadali, ali je Kingsli Koman u poslednjim trenucima regularnog dela igre zatresao mrežu i doneo izjednačenje.

83′ Salah nastavio Interov horor, Liverpul vodi 2:0

Egipćanin se sjajno snašao u kaznenom prostoru, poslao je loptu kroz „šumu“ nogu, gužva je ovog puta bila saveznik pa se mreža „neroazura“ zatresla po drugi put.

77′ Moglo da bude 1:1, Perišić nije imao sreće

Nakon odlične akcije Intera Alkantara je uspeo da interveniše na vreme i spreči da lopta stigne do Sančeza. Na odbitak je na ivici kaznenog prostora natrčao Perišić, sjajno šutnuo, ali je lopta završila zamalo preko gola.

75′ Surova kazna za Inter, Firmino doneo 1:0 Liverpulu

Prvi udarac Liverpula u okvir gola doneo je i prednost „redsima“. Centrirao je Robertson iz kornera, Brazilac sjajno skočio i potiljkom udario loptu koja je uhvatigla golmana Intera na „krivoj nozi“ i završila u suprotnom uglu.

72′ Velika greška Džeka, šansa otišla u nepovrat 

Ponovo je dobio sjajan pas u prostor, ali je umesto realizacije pokušao da uposli Damfrisa, ali je Van Dajk uspeo da spreči da lopta stigne do njega. Iz kornera koji je usledio Damfris je bio neprecizan nakon šuta glavom.

64′ Šansa za Bajern, Sane sa distance uplašio Kena

Nekadašnje krilo Mančester sitija oprobalo je udarac sa veliek udaljenosti, lopta je nezgodno odskočila pred Kenom ali je golman Salcburga uspeo da nekako zaustavi taj šut.

60′ Interu poništen gol, trostruka izmena Klopa

Dobio je sjajan pas u prostor Edin Džeko, izašao sam ispred Alisona, rutinski zatresao mrežu, ali je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije. Kod Liverpula tri izmene – Eliota je zamenio Keita, Fabinja Henderson a Manea Dijaz.

54′ Liverpul u velikom problemu, Inter sve žešće napada 

Iako su „redsi“ imali status blagog favorita, Inter je ostavio dosad znatno bolji utisak, a u 53. minutu mogli su do gola nakon centaršuta Brozovića na koji je Lautaro zakasnio. Napada Inter bez zadrške, ali ako nastave sa promašajima, prete da ih Liverpul kazni za sve te promašaje.

49′ Žestok početak drugog poluvremena u Salcburgu

U samo minut igre prvo je Gnabri loše zahvatio loptu glavom nakon centaršuta iz dobre pozicije, da bi u nastavku akcije Sejvald sa druge strane mlako šutirao nakon kontre. Tri minuta kasnije Koman je izblokiran.

47′ Prva šansa u drugom poluvremenu, Brozović neprecizan

Loš šut Hrvata, lopta je završila pored gola.

46′ Klop menjao na poluvremenu

Iz igre je izašao Žota, šansu je dobio Firmino.

Inter - Liverpool
Inter – Liverpool Foto:EPA-EFE/MATTEO BAZZI

45′ Odmor i u Italiji

Golova nakon 45 minuta utakmice Inter – Milan nema.

Salzburg - Bayern
Salzburg – Bayern Foto:Tanjug/AP Photo/Alexandra Beier

45′ Poluvreme u Austriji

Salcburg nakon prvih 45 minuta ima prednost od 1:0, a strelac je u 21. minutu bio Adamu.

40′ Ponovo mnogo sreće za Liverpul, Škrinijar zamalo neprecizan

Odličan centaršut Čalhanoglua Škrinijar je sjajno dočekao u petercu, odlično i skočio, no njegov udarac glavom završio je malo pored stative već savladanog Alisona.

35′ Konate spasao Liverpul

Kontra Intera mogla je da bude opasna po „redse“, ali je Konate uspeo da klizećim startom loptu pošalje u korner pre nego što je stigla do Džeka, koji se nalazio sam ispred Alisona.

30′ Nova šansa za Liverpul, zabavna utakmica u Milanu uprekos rezultatu

Prvo je Mane u 23. minutu nakon centaršuta Robertsona probao atraktivno, ali su njegove „makazice“ završile zamalo pored gola, te je pogodio spoljni deo mreže, da bi u 30. minutu Aleksander Arnold oprobao šut sa nešto manje od 30 metara iz slobodnog udarca, no nije bio precizan.

21′ Salcburg vodi, Adamu (ne)očekivani heroj 

Hrabro su zaigrali od početka, ali je Bajern preuzeo inicijativu. no, u 21. minutu „pukla“ je kontra, lopta je stigla do Adamua koji je bio u kaznenom prostoru i pogodio za 1:0.

16′ Velika šansa za Inter 

Čalhanoglu je primio loptu na ivici peterca ispred gola Liverpula, šutirao, ali je njegov udarac završio na prečki.

12′ Problem za Salcburg

Švajcarac Noa Okafor je zbog povrede morao da napusti igru, a umesto njega u igru je ušao Austrijanac Čukvubujke Adamu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

8′ Salah nije uspeo da iskoristi kiks odbrane Intera

Izgubili su loptu „neroazuri“ u tranziciji, stigla je do Salaha koji je izblokiran. U nastavku nakon kornera Fabinjo je mogao da ugrozi gol rivala, ali su domaći uspeli nekako da se izbore, da bi šut Alkantare sa oko 20 metara završio preko gola, iako je lopta zadobila veoma čudan felš, pa je malo nedostajalo da iznenadi čuvara mreže domaćeg sastava.

5′ Prva šansa na meču u Milanu

Oprobao je šut Lautaro Martinez sa oko 16 metara, ali je lopta zamalo prošla pored gola koji čuva Alison Beker.

Veliki dan za Harvija Eliota

Sa 18 godina i 318 dana ovaj mladić je postao najmlađi fudbaler koji će jedan evropski meč za Liverpul u istoriji tima sa Enfilda.

1′ Počeli su dueli u Milanu i Salcburgu

Podsećamo, od prošle sezone ne važi pravilo gola u gostima, pa će dalje proći ekipa koja u ukupnom skoru bude bolja, nevezano za to koliko puta će zatresti mrežu na gostujućem terenu.

Dobro došli na prenos prvih mečeva osmine finala Lige šampiona između Intera i Liverpula, odnosno Salcburga i Bajerna, na portalu Nova.rs!

BONUS VIDEO Tadić o odlasku Baneta Ivanovića, egu u reprezentaciji i zašto je Piksi najbolji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar