Fermin Lopez
Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort)

Uz Nova.rs ste mogli da ispratite prva dva susreta u Ligi šampiona u trećem kolu, a obe utakmice su bile pravi spektakl.

Fudbaleri Barselone su tokom većeg dela utakmice dominirali protiv Šahtjora i na kraju zasluženo slavili sa 2:1. Ipak, malo je falilo da poništeni golovi zbog ofsajda koštaju Barselonu i prosutih bodova, ali je španski klub nekako izdržao.

Ipak, Katalonci su primili prvi gol u Ligi šampiona ove sezone, pa sada imaju gol razliku od 8-1.

PROČITAJTE JOŠ

Feran Tores je mogao da bude apsolutni heroj večeri, ali su ga centimetri delili od toga. Jednom zbog ofsajda, drugi put zbog stative. Ipak, uspeo je da postigne prvi pogodak, a onda je drugi postigao i Fermin Lopez u 36. minutu. Jedini gol za Šahtjor delo je Georgija Sudakova na asistenciju Iraklija Azarova, bivšeg fudbalera Crvene zvezde.

Velika glavobolja za Ćavija Ernandeza, trenera Barselone, jeste što je bolnička lista postala još duža. Morao je da izvede Žoao Feliksa iz igre zbog povrede, pa je i on upitan za „El klasiko“ ovog vikenda. Pridružio se listi na kojoj se već nalaze Pedri, Frenki de Jong, Žuls Kunde, Rafinja, Robert Levandovski i Serhio Roberto.

Fejenord je potpuno kontrolisao utakmicu protiv Lacija, a samo su izmene Maurusija Sarija uspele da unesu neku promenu. Na kraju je Fejenord slavio golovima Santijaga Himeneza u 31. i 74. minutu, te pogotkom Ramiza Zeroukija u 45+2.

Utešni pogodak za Lacio postigao je Pedro sa penala u 83. minutu, a 15 minuta ranije je ušao u igru. Holanđani su ovom pobedom izbili na čelo grupe E, ali je ostalo da Atletiko i Seltik odigraju svoj meč u grupnoj fazi.

Barselona – Šahtjor 2:1 (2:0)

Stadion: Kamp Nou.  Sudija: Ivan Kružlijak (Slovačka), Strelci: Tores 28, Lopez 36 – Sudakov 62.

Barselona: Ter Štegen, Žoao Kanselo, Arauho, Martinez, Alonso (od 70. Balde), Lopez, Oriol Romeu, Gindogan, Jamal, Feran Tores, Žoao Feliks.

Šahtjor: Riznik, Azarov, Matvijanenko, Bondar, Konoplja, Stepanenko, Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Kriskiv, Sikan (od 70. Kelsi).


Fejenord – Lacio 3:1 (2:0)

Stadion: De Kujp. Sudija: Tobijas Štiler (Nemačka). Strelci: Himenez 31, 74, Zerouki 45+2 – Pedro (p) 83

Fejenord: Bajlou, Niuvkup, Gertruida, Hanko, Hartman, Vifer, Timber, Zerouki, Stengs, Paiksao, Himenez.

Lacio: Provedel, Marušić, Romanjoli, Kasale, Hisaj, Vekino, Rovela, Luis Alberto, Zakanji, Felipe Anderson (od 68. Pedro), Imobile.

Liga šampiona, 3. kolo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar