Foto: Printskrin/Sport Klub

Aleksandar Mitrović opet će igrati u Premijer ligi! Njegov Fulam savladao je Brentford sa 2:1 (0:0) posle produžetaka u finalu plej-ofa na "Vembliju".

PROČITAJTE JOŠ

Da li će Aleksandar Mitrović biti u napadu Fulama u najskupljoj fudbalskoj utakmici, bilo je pitanje svih pitanja na Ostrvu prethodnih dana. I nije bio od starta, ušao je pred produžetke u kojima je levi bek Džo Brajan izrastao u heroja!

Srpski golgeter doprineo je povratku u Premijer ligu asistencijom za 2:0 i veliko slavlje Fulama, kojem je najveći doprinos dao dvostruki strelac iz odbrambene linije.

Mučila je povreda zadnje lože Mitrogola zbog koje je propustio oba polufinalna duela sa Kardifom i nije se našao ni u startnih 11 u finalu, u kojem smo videli pravo šahovsko nadmudrivanje.

Malo šansi, mnogo borbe, teška utakmica za gledanje i na kraju dva pogotka vredna stotine miliona. Junak – potpuno neočekivano, levi bek Brajan. Jeste Fulam bio bolji, ali nije imao one prave gol prilike sve do dodatnih pola sata.

Pred sam kraj prvog produžetka rezervista Aleksandar Mitrović, koji je prethodno stisnuo zube, dobio je žuti karton guranja rivala. Sasvim dovoljno da poremeti koncentraciju rivalu, što je iskoristio lukavi Brajan i iz slobodnjaka sa više od 30 metara, videvši da je Raja daleko od gola čekajući centaršut, rešio da šutira direktno i zatresao je mrežu za 1:0. Isti igrač je na dodavanje srpskog golgetera u drugom produžetku overio kartu za Premijer ligu, da bi u samom finišu Dalsgard tek toliko vratio dramu za konačnih 2:1

Finale plej-ofa vredi gotovo 200 miliona funti, zbog čega i važi za najskuplji fudbalski okršaj, a vi ste sva dešavanja iz Londona mogli da pratite u lajv blogu na Nova.rs.

Fulam – Brentford 2:1 (0:0)

Stadion: Vembli. Bez gledalaca. Sudija: Martin Etkinson.

Strelci: Brajan u 105. i 117. minutu za Fulam, a Dalsgard u 120. za Brentford.

Fulam: Rodak, Hektor, Odoi (od 110. Kristi), Kebano (od 81. Nokar), Kerni, Riam, De Kordova-Rid (od 90+2. Mitrović), Rid, Brajan, Onoma (od 110. Le Merčand), Kamara (od 105. Kavaljero).

Brentford: Raja, Anri (od 106. Fosu), Pinok, Norgard, Jensen (od 105. Dervišoglu), Benrama, Votkins, Dasilva (od 83. Kanos), Janson, Mbeumo (od 61. Markondes), Dalsgard.

KRAJ! Fulam je u Premijer ligi!

120′ GOOOOOOOOL! Brentford smanjio na 2:1! Strelac Dalsgard.

117′ GOOOOOOL! Fulam vodi 2:0!

Kavaljero je dodao do Kernija, zatim je Mitrović odigrao dupli pas sa Brajanom i levi bek Fulama je iskosa sa leve strane pogodio metu da reši sve dileme…

113′ Još sedam minuta…

…. deli Fulam od plasman u Premijer ligu. Brentford je imao slobodnjak iz kojeg je Benrama pogodio živi zid.

110′ Dve izmene u Fulamu

Svih pet promena napravio je Skot Parker, poslednja dva aduta su mu Le Merčand i Kristi, a finale je gotovo za Onomu i Odoija.

106′ Počeo je drugi produžetak

Foto: Printskrin/Sport Klub

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

Nedavno smo napisali kako bi jedan detalj mogao da reši sve i to bi vrlo lako mogao da bude trenutak lucidnosti Džoa Brajana. Ostaje još 15 minuta borbe za Premijer ligu.

105′ GOOOOOL! Vodi Fulam!

Au, kakav gol i to u poslednjem minutu prvog produžetka. Prethodno je Mitrović dobio žuti karton zbog guranja rivala, da bi Brajan iz slobodnjaka sa više od 30 metara, videvši da je Raja daleko od gola čekajući centaršut, rešio da šutira direktno i lukavim udarcem zatresao je mrežu!

103′ Kao da se čekaju penali

Obazrivi su i jedni i drugi, malo ih deli od Premijer lige, pa su igrači oba tima toliko oprezni. Možda neki detalj odluči novog člana elitnog društva, ali nekako deluje da će to rešiti penali.

98′ Traži se Mitrović

Za sada nema mnogo upotrebljivih lopti za najboljeg strelca Fulama, a golman Raja je u poslednjem trenutku sprečio da se Mitrović nađe u šansi.

Foto: Printskrin/Sport Klub

92′ Šansa za Brentford

Opasno je bilo po Rodaka… Najbolju akciju od početka finala imao je Brentford sada, centrirao je sa desnog krila Kanos do Votkinsa koji je iz prve šutirao pored bliže stative.

91′ Počeo je prvi produžetak

Mitrović je krenuo sa centra i označio početak prvog produžetka…

90′ PRODUŽECI

Velika borba dobiće još dve epizode od po 15 minuta, koliko će trajati produžeci. Ukoliko ne bude pobednika, penali će odlučiti ko će u Premijer ligu!

90+2′ Mitrović na terenu!

Očito da Aleksandar Mitrović može da izdrži najviše pola sata na terenu, pa je pred produžetke zamenio Bobija Rida.

90′ Još tri minuta

85′ Sve smo bliže produžecima

Još pet minuta i sudijska nadoknada, pa ćemo gledati produžetke ako ostane 0:0.

Foto: Printskrin/Sport Klub

81′ Ne, Mitrović vraćen na zagrevanje

Da li Parker igra neke taktičke igrice ili kako već, ali vratio je srpskog golgetera na zagrevanje… Ušao je Nokar umesto Kebana, iako su i Nokar i Mitrović bili pored aut-linije spremni da uđu u igru.

80′ Sprema se Mitrović!

Nema više Skot Parker šta da čeka, ulazi Aleksandar Mitrović u igru.

71′ Konačno – Votkins

Najbolji strelac Brentforda, Votkins, snažno je šutirao sa distance i stavio na muke golmana Fulama Rodaka koji je krajnjim naporom sačuvao mrežu.

66′ Brutalan faul Kernija

Au, kakav prekršaj kapitena Fulama, Benramu je brutalno pokupio Tom Kerni i dobio je žuti karton. Zatim užasan pokušaj iz slobodnog udarca…

57′ Probao je i Bobi Rid

Fulam je definitivno opasniji u okršaju ekipa iz zapadnog dela Londona, pa je tako i Bobi Rid šutirao pored desne stative. Još pola sata do kraja ili produžetaka.

48′ Kebano u spoljni deo mreže

Malo je nedostajalo da povede Fulam… Odlično je šutirao Kebano sa 22-23 metra iz slobodnjaka, prebacio je živi zid i pogodio spoljni deo mreže.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY

46′ POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Nema izmena na obe strane, i Fulam i Brentford u drugi deo ulaze sa stratnih 11.

45′ POLUVREME!

Nismo mnogo toga videli od Fulama i Brentforda… Jesu „kolibari“ bili opasniji, ali nedovoljno za nešto više, pa su nule ostale na semaforu uoči odlaska na predah. Možda u nastavku vidimo Mitrovića na terenu.

37′ Tvrda utakmica

Očekivano, nema lepršavosti u igri, nema mnogo šansi, igra se tvrdo, ipak je ulog ugroman… I ne radi se samo o sumi od oko 200 miliona funti, već i karti za Premijer ligu. Biće ovo pravo šahovsko nadmudrivanje na stadionu koji nosi čuveno ime.

29′ Prvi žuti karton

Fulamov Harison Rid prvi je dobio žuti karton u finalu za Premijer ligu, zbog oštrog faula na sredini terena.

25′ Uzvraća Brentford

Odličan centaršut stigao je sa desnog krila na drugu stativu odakle je u poslednjem trenutku Anri skrenuo loptu u korner.

17′ Još jedna šansa za Fulam

Opet Onoma u prilici… Kapiten Kerni pronašao je napadača Fulama koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Raja opet bio dobro postavljen.

14′ Kao da je Mitroviću najteže

Kamere su uhvatile Aleksandra Mitrovića kako sa klupe posmatra poteze svojih saigrača i čini se da bi on sigurno najviše voleo da je sada na terenu…

Aleksandar Mitrović sa klupe Fulama čeka šansu u finalu plej-ofa za Premijer ligu
Foto: Printskrin/Sport Klub

9′ Spetljali se Mitrovi saigrači

Onoma nije stigao da šutira, hteo je da pronađe Kebana u kaznenom prostoru Brentforda čija je odbrana pravovremeno reagovala i otklonila opasnost.

4′ Fulam prvi preti

Iako je Brentford imao više od igre na startu, prvi je zapretio Onoma, snažno je šutirao sa više od 20 metara, ali je Raja bio siguran.

1′ UTAKMICA JE POČELA!

20.40 Sve je spremno za finale

Igrači oba tima izašli su na čuveni „Vembli“, tribine su prazne, poznato je, zbog koronavirusa, i ostalo je još manje od pet minuta do početka utakmice…

20.22 Crveni karton za kašljanje!

Fudbaleri koji nastupaju u Premijer ligi mogli bi da se suoče sa novim pravilom od sledeće sezone. I ono se odnosi na – kašljanje, o čemu više možete da pročitate – OVDE.

20.15 Lids i VBA u Premijer ligi, ko će sa njima u elitu?

Dve ekipe su kao najbolje plasirane u ligaškom delu Čempionšipa izborile plasman u elitno englesko društvo, a to su Lids i Vest Bromvič Albion. Prema propisima, timovi od trećeg do šestog mesta igraju plej-of, po dva meča polufinala i finalni na „Vembliju“ za ulazak u Premijer ligu. Šta vi mislite, da li će Fulam ili Brentford biti taj klub?

20.06 Sastav Brentforda

Za Brentford će od prvog minuta na „Vembli“ istrčati: Raja, Anri, Pinok, Norgard, Jensen, Benrahma, Votkins, Dasilva, Janson, Mbeumo, Dalsgard.

20.00 Sastav Fulama

Trener „kolibara“ Skot Parker opredelio se da finale počnu: Rodak, Hektor, Odoi, Kebano, Kerni, Riam, De Kordova-Rid, Rid, Brajan, Onoma, Kamara.

19.54 Mitrović: To je sve fudbal

„U pitanju je zadnja loža. Desile su mi se dve identične povrede. Loše je što mi se to dogodilo u ovom delu sezone, ali Bože moj. To je sve fudbal i događa se“, rekao je Mitrović dan uoči finala za Sport Klub.

19.48 Mitrovića nema u startnoj postavi

Mitrogol nije uspeo da se dovoljno oporavi i nije u startnih 11 Fulama za meč protiv Brentforda. Ipak, srpski napadač je na klupi Fulama.

19.45 Dobro došli

Najskuplja fudbalska utakmica igra se od 20.45 na čuvenom „Vembliju“, dva londonska tima, Fulam i Brentford, bore se za ulazak u Premijer ligu. Jedna ekipa će u elitno društvo, druga ostaje u Čempionšipu. Pratite sva dešavanja uz Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare