Foto: Printscreen Youtube

Nekadašnji fudbaler Partizana Umar Sadik postigao je pogodak za preokret i kasnije pobedu Almerije 3:1 u meču 23. kola Segunde.

Almerija je na svom terenu pobedila Kasteljon, a Sadik je svojim potezima nastavio da pravi „zazubice“ većim klubovima, kao i da vuče svoj tim ka Primeri sledeće sezone.

Tri od četiri gola postignuta su u drugom poluvremenu. Prvi je delo Hozea Korpasa iz 26. minuta kada mu je asistirao upravo Sadik.

I to kako! Najpre je Nigerijac primio loptu iz dubine leđima okrenut golu rivala blizu centra igrališta.

Potom se okrenuo i pohitao napred, odakle je, kada je uvideo prostor, podigao pas preko odbrane tačno u „trepavicu“ Korpasu kome je ostalo samo da matira golmana gostiju.

Zatim je Sadik u 78. minutu bio najviši u skoku posle centaršuta saigrača i potvrdio je sjajnu formu svojim 13. golom za Almeriju na 21 utakmici. Ima i četiri asistencije.

Od preostala dva gola, onaj jedan Kasteljonov dao je Ruben Dijez u 61. minutu, dok je konačan rezultat u 80. postavio Horhe Kuenka.

Almerija sada zauzima treće mesto Segunde sa 45 bodova, ali je drugoplasirani Espanjol na toj poziciji sa istim brojem bodova. Prvoplasirana Majorka beži Almeriji i Espanjolu svega tri boda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare