Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Još jednom se igra na političku kartu.

Britanski mediji su objavili pomalo neverovatnu stvar. Ukrajina će biti domaćin Mundijala sa Španijom i Portugalom 2030. godine. Tačnije ove zemlje će podneti zajedničku kandidaturu, a uplitanje Ukrajina znači da će gotovo izvesno Mundijal pripasti njima.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je otkrio „Tajms“ Ukrajina je spremna da postane kokandidat za organizaciju, a zvanična potvrda se očekuje u sredu.

Vladimir Zelenski, predsednik Ukrajine, navodno je dao zeleno svetlo, a Ukrajina bi mogla da organizuje mečeve jedne grupe na turniru.

Novosklopljeno partnerstvo će biti predstavljeno u sredu u prostorijama UEFA, a njihov predlog počiva na argumentima da fudbal može da vrati veru u nadu i mir u svetu. Očekuje se da bi sukob sa Rusijom bio razrešen do tada i da bi Ukrajina imala dovoljno vremena da obnovi infrastrukturu.

„Učestvovanje Ukrajine se smatra potencijalno snažnim načinom za osvajanje glasova među 211 članica FIFA i način da se odgovori na poteze Saudijske Arabije koja je podnela zajedničku kandidaturu za 2030. sa Egiptom i Grčkom“, piše „Tajms“.

Naredni Mundijal posle onog u Kataru (od 20. novembra do 18. decembrar) se igra 2026. godine u SAD, Kanadi i Meksiku, a onda bi još jednom tri države mogle da organzuju Svetsko prvenstvo.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar