Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Predsednik Fudbalskog zaveza Nemačke, Fric Keler, upozorio je na veliku opasnost koja preti tamošnjim klubovima, u slučaju da se ne nastavi takmičenje u dva savezna ranga.

„Ove nedelje biće donete važne odluke o tome kako ćemo postupiti”, rekao Keler za “Kiker”.

Nemački list piše da bi plan o eventualnom nastavku sezone mogao da bude obavljen u četvrtak, posle videokonferencije predstavnika 36 klubova iz oba ranga. Kao datumi za povratak igrača na teren navode se 9. i 16. maj, s tim da bi konačnu reč trebalo da da kancelarka Angele Merkel.

Pošto su masovna okupljanja u Nemačkoj zabranjena najmanje do 31. avgusta, utakmice bi se igrale pred praznim tribinama. Procene su da bi u ceo projekat bilo uklkjučno oko 20.000 osoba, što fudbalera, članova stručnog štaba, uprava, obezbeđenja, zdravstvenih radnika, za koje bi trebalo da e obezbedi potpuna zdravstvena sigurnost.

„Vrlo smo svesni činjenice koliko fudbal gubi bez navijača. U razgovoru sa navijačkih organizacija, znam koliko ih boli što ne mogu da podrže svoje igrače sa tribina”

DFB se nada da bi u slučaju nastavka sezone klubovi mogli da dobiju oko 300 miliona evra od TV  prava, što bi im značajno pomoglo u oporavku od krize.

“Bojim se da bez nastavka sezoen, odnosno novca od TV prava, neki navijači možda nikada više neće moći da prisustvuju utakmicama svog kluba, jer oni uskoro više neće postojati”.

Neki navijači pak ne pristaju na ovaj scenario.

„Nastavak fudbala, čak i sa mečevima iza zatvorenih vrata, nije opravdan. To bi bila uvreda za ostatak društva, posebno za negovateljsko osoblje”, navodi Kiker saopšetnje jedne grupe navijača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar