Foto: Facebook.com

Hrvatska policija oglasila se posle incidenta u srpskom selu Borovo, nakon što je 20-ak huligana vikalo "Ubij Srbina" i "Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

#related-news_0

Kako prenosi Indeks, protiv njih se sprovodi istraga zbog sumnje da su počinili krivično delo javnog podsticanja na nasilje i mržnju opisano članom 325. stav 1. Krivičnog zakona.

Korteo huligana je imao političku pratnju, a policija nije spominjala krivično delo podsticanja mržnje, već je bilo samo reči o „prekršaju“.

Prema navodima Indeksa, deo onih koji su učestvovali u incidentu su navijači Dinama iz Zagreba, deo njih došao je iz Zagreba, neki su pobegli policiji.

Policajci su s postupanjem čekali, a načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović je rekao da je policija reagovala tek kad su ga videli da snima.

Policija je odgovorila da su „procenili koji je najpovoljniji trenutak“ za intervenciju.

„Tokom kretanja grupa je bila pod nadzorom policijskih službenika koji su procenili najpovoljniji trenutak za postupanje, te je utvrđen identitet svih osoba iz grupe“, poručili su dodavši da je 14 osoba privedeno.

„Svi osumnjičeni će danas tokom dana biti predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-sremske, a policija će protiv njih podneti krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu. U saradnji s drugim policijskim upravama, kriminalističko istraživanje provodi se nad još nekoliko osoba s područja drugih županija“, navela je PU vukovarsko-sremska u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar