UEFA
Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Evropska fudbalska unija (UEFA) pozvala je svoje članice da traže od svojih vlada izuzeće od karantina za fudbalere nakon putovanja.

Kvalifikacije u evropskim klupskim takmičenjima su već počele, a reprezentacije svih 55 evropskih članica UEFA će od 3. do 8. septembra putovati širom kontinenta na utakmice Lige nacija.

PROČITAJTE JOŠ

„Fudbaleri iz stranih klubova možda će biti izloženi merama karantina po povratku u zemlju prebivališta“, navela je UEFA po završetku konferencijskog poziva sa čelnicima svih 55 članica.

Nekoliko dana po završetku Lige nacija, desetine fudbalera će se vratiti u svoje klubove i igrati na početku takmičenja u ligama.

„Fudbalski savezi su ohrabreni da traže od svojih vlada izuzeće za igrače i članove ekipa. Činjenica da će fudbaleri ionako biti redovno testirani kao deo sveobuhvatnog UEFA protokola, trebalo bi da osigura da takva izuzeća ne predstavljaju rizik po društvo“, navela je evropska kuća fudbala.

UEFA je jedina od šest kontinentalnih članica Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) koja nije odložila utakmice reprezentacija u septembru.

Neke utakmice bi mogle da se odigraju na neutralnom terenu, ako situacija i uslovi u odredjenoj zemlji ugroze organizaciju.

UEFA je izrazila nadu da utakmica Superkupa u Budimpešti 24. septembra može biti pilot projekat za povratak navijača na stadion. Za trofej Superkupa igraju osvajači Lige šampiona i Lige Evropa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar