Foto: EPA-EFE/VALENTIN FLAURAUD

UEFA je donela odluku da, ukoliko prvenstva ne budu dovršena iz opravdanih razloga, predstavnike u Ligi šampiona i Ligi Evrope za narednu sezonu odaberu nacionalni savezi.

Na novom sastanku čelnika UEFA i predstavnika nacionalnih saveza evropskih država definisane su preporuke kojih bi trebale da se drže sve članice.

UEFA je poslala „snažnu preporuku“ da savezi trebaju da pokušaju da pronađu način da sezone budu dovršene na terenu, ali uz oprez na zdravlje svih učesnika, a uslovi da sezone ne budu dovršene na terenu su da državni vrh te zemlje ne dozvoli sportske događaje ili ukoliko bi procena bila da su ekonomski rizici preveliki.

PROČITAJTE JOŠ

Evropska fudbalska unija bila je primorana da prihvati činjenicu da Belgijanci, Škoti, a sve je izvesnije i Holanđani, neće nastaviti takmičenja, ali je još jednom čelnicima saveza predočeno da je neophodno da, ukoliko za to bude uslova, takmičenja moraju da budu dovršena.

Ukoliko, ipak dođe do prekida prvenstava na nacionalnim savezima biće odgovornost da izaberu predstavnike u UEFA takmičenjima za narednu sezonu.

Predstavnici čelne kuće fudbala na Starom kontinentu naglasili su da u tom slučaju fudbalski savezi moraju da kao primarni kriterijum imaju rezultate ostvarene na terenu, a da tradicija i stare zasluge moraju da ostanu po strani.

Iako su pravila UEFA jasno definisana, Evropska fudbalska unija zadržala je diskreciono pravo da odbije prijavu bilo kog kluba ako proceni da liga u toj zemlji nije završena zbog opravdanih razloga ili je nacionalni savez birao na netransparentan i diskriminatorski način.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar